Nivo Sparta lijdt op twee vlakken gevoelige nederlaag

10 sep 2017, 15.41Verslag

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta is zaterdag in de tweede bekerwedstrijd nipt onderuit gegaan. Zondagtweedeklasser Leones was in een turbulente wedstrijd met 2-3 te sterk.

Nivo Sparta kwam in het duel op sportpark De Watertoren op achterstand, maar nog voor rust trok Willem Looijen op aangeven van Jasper de Wit de stand weer gelijk. Na rust herhaalde dat scenario zich en het leek er dan ook op dat de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel zou eindigen. In de laatste seconden ging Leones er echter alsnog met de overwinning vandoor.

Behalve de sportieve nederlaag, heeft trainer Theo de Boon ook personele zorgen. Na eerdere blessures van Jurre van Beurden en Sten Pijlman viel Frenk Schaap zaterdag uit met een gebroken arm. Hoe lang zijn herstel duurt is nog niet bekend.

Door de tweede achtereenvolgende bekernederlaag blijft Nivo Sparta de puntloze hekkensluiter in de poule. Zaterdag staat nog de ontmoeting met zondagtweedeklasser Margriet op het programma.