Onooglijke 1-0 zege Nieuw-Lekkerland op VVGZ

10 feb 2018, 19.13Verslag

NIEUW-LEKKERLAND - Met slecht voetbal winnen kan o zo bevredigend zijn. "Heerlijk zelfs", grijnsde Nieuw-Lekkerland trainer Ronald Hulsbosch na de onooglijke 1-0 overwinning van zijn ploeg op VVGZ.

Dat Nieuw-Lekkerland VVGZ versloeg was vanuit diverse invalshoeken prettig. De thuisclub rekende niet alleen in een 'zespuntenwedstrijd' af met de op aansluiting azende gasten, ze verstevigde ook de voordelige marge ten opzichte van de kelderzone. Er moeten nu wel heel vreemde dingen gebeuren wil Nieuw-Lekkerland deze competitie nog in de problemen komen.

Trots
"Ik ben trots op mijn team, stelde Hulsbosch vast. "We hebben verdikkeme al 22 punten bij elkaar gespeeld. Da's een mooi aantal hoor! Dat we die score hebben bereikt met reactievoetbal, boeit me geen moment. Pas zei een collega-trainer me dat 'ie op op zo'n manier elk plezier in zijn vak zou kwijtraken.

'Wat wil je dán?' voegde ik hem toe. Als ik Nieuw-Lekkerland elke week het veld instuur met de opdracht om combinatievoetbal te spelen, dan had ik nu drie in plaats van 22 punten in de knip gehad. Het verhaal is heel simpel: je kijkt eerst naar je materiaal en past daar vervolgens je speelwijze op aan. Tenminste, zo denk ik er over. En als dat dat tot een overwinning leidt, is dat mooi."

Slaapverwekkend
In de openingsfase van het duel met VVGZ lukte het Nieuw-Lekkerland niet om zijn favoriete spelletje te spelen. De gasten trokken zich diep op eigen helft terug en lieten de thuisclub het spel maken. Het leidde tot traag voetbal van slaapverwekkende allure.

(foto: Rick den Besten)

"Ik probeerde vervolgens wat meer body voorin te brengen door Martijn Groen door te schuiven naar de spitspositie", aldus Hulsbosch. Een dappere poging, maar tot enige opwinding leidde het niet.Pas tegen net einde van de eerste helft kwam er iets van gif in het tot dan toe gezapige wintermiddagpotje. In de 37e minuut werd VVGZ-aanvaller Jasper Huisman diep gestuurd, een activiteit die hij afsloot met een schot dat een meter over de linkerkruising tegen de ballenvanger plofte.

Nieuw-Lekkerland kreeg drie minuten later ook een serieuze scoringsmogelijkheid. Na ongekend geklungel in de Zwijndrechtse verdediging was  het middenvelder Wim de Jong die op anderhalve meter afstand van het doel een subtiel hakballetje losliet dat vervolgens door een woud van benen langs de linkerpaal tegen de touwen rolde: 1-0.

Geen verandering
Na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld. VVGZ was niet bij machte om het Nieuw-Lekkerland echt moeilijk te maken en de thuisclub bracht aanvallend weinig tot niets.Zelfs het inbrengen van Jeroen Wolf en Tonnie Stok leverde niets op. Wel was Stok in de slotfase nog dicht bij de 2-0. Zijn inzet werd door VVGZ-doelman Vintges met de vingertoppen tot hoekschop verwerkt.