Peperdure zeperd decimeert Nivo Sparta’s titelkansen

14 apr 2018, 20.19Verslag

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta kon het zaterdag niet bolwerken op Het Bolwerk. Op bezoek bij Woudrichem verloor de ploeg met titelaspiraties met 3-1.

Nivo Sparta begon sterk en kwam al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong. Uit een voorzet van David Ruane kopte Willem Looijen zijn 22e goal van het seizoen binnen. Een handvol minuten later kwam Woudrichem echter alweer op gelijke hoogte en tot overmaat van ramp was de voorsprong van de ploeg van trainer Theo de Boon nog voor rust veranderd in een 2-1 achterstand.

(foto: Marco Oomen)

In de tweede helft kregen de Zaltbommelaren een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar het was juist de thuisploeg die tot scoren kwam. Die klap kwam Nivo Sparta in het restant niet meer te boven.

Embedded rich media on Twitter

Mouwen opstropen
De Boon zag dat Woudrichem’s speelstijl haar vruchten afwierp tegen zijn manschappen: “Je weet dat dit soort ploegen maar één ding proberen te doen; ons het voetbal onmogelijk maken. Dat is hun kwaliteit: de mouwen opstropen, opportunistisch voetballen en gaan met die banaan. Zo halen ze hun succes. En dat is ook hun goed recht, maar ook het publiek ging zich ermee bemoeien. Zij lopen het op te juinen. Toen wij thuis met 4-0 wonnen, deden we dat toch ook niet? Ze deden net alsof ze de Champions League hadden gewonnen.”

Slechte zaterdag
De nederlaag is voor Nivo Sparta bovendien een enorme tegenslag in de strijd om het kampioenschap. Aangezien Almkerk zaterdag won, is het gat nu drie punten, maar daarbij moet opgemerkt worden dat de ongeslagen koploper nog een wedstrijd tegoed heeft.

(foto: Marco Oomen)

De Boon is realistisch over de titelkansen van zijn ploeg: “Dit is voor ons een hele slechte zaterdag geweest. De titel pakken wordt nu wel heel lastig. Deze hadden we moeten winnen, anders ben je gewoon niet goed genoeg. Dan verdien je het niet om kampioen te worden. We moeten in ieder geval zorgen dat we de komende vijf wedstrijden goede resultaten neerzetten, zodat we de periode kunnen pakken. Dat is nu prioriteit één. De concurrentie zal ook nog wel punten verspelen. Almkerk speelt volgende week tegen Woudrichem, dus ik hoop dat Woudrichem dan dezelfde agressie tentoonspreidt als ze vandaag hebben gedaan.”

Embedded rich media on Twitter