Sliedrecht afgetroefd door energiek DHSC

08 okt 2017, 13.42Verslag

UTRECHT - Sliedrecht is zaterdag op het kletsnatte natuurgras van het sportpark a/d Thorbeckelaan in Utrecht tegen de tweede nederlaag van het seizoen opgelopen. Het met twee nederlagen slecht gestarte D.H.S.C., door velen getipt als titelkandidaat in 1C, beschikte over een ijzersterke wedstrijdmentaliteit en op basis van inzet en karakter werden drie belangrijke punten binnen gehaald.

Sliedrecht, gesterkt door de fraaie thuisoverwinning tegen Bennekom, trad in dezelfde basisopstelling aan in Utrecht, waar het al snel duidelijk werd, dat de Utrechtse gastheren iets goed te maken hadden tegenover de eigen aanhang. Pluspunt voor de thuisploeg was, dat het weer kon beschikken over aanvoerder Rodney Sneijder (broer van international Wesley), die voorop ging in de strijd.

Weinig kansen
Zo voltrok zich in de eerste helft een gelijkopgaande strijd met weinig opgelegde kansen voor beide doelen. Manucho Adelino zag een te slap schot makkelijk gekeerd door doelman Niels Rennes, aan de overzijde was collega Mathijs Donatz attent bij hoog ingebrachte voorzetten. Donatz was echter in de 35e minuut kansloos op een laag, hard schot in de verre hoek van Congolees Christian Gandu (1-0).

Penalty
Sliedrecht-spits Dennis Verhoef was bij een charge geblesseerd geraakt aan de schouder en werd na rust vervangen door Ahmed Kelifa, die meteen van zich deed spreken door in de 54e minuut goed doorzette na een pass van Mike Langerak en raak schoot : 1-1.

De Sliedrechtse vreugde was echter van korte duur, toen amper twee minuten later de zoals zo vaak weer nadrukkelijk aanwezige Brabantse arbiter Bernard Elissen naar de penaltystip wees na een buiteling van aanvoerder Wesley Suister. De strafschop van Gandu werd vervolgens gestopt door Mathijs Donatz, die echter in de optiek van arbiter Elissen niet op zijn doellijn stond. In tweede instantie wist Gandu ditmaal wel het net te vinden (2-1).

Geschorst
Met centrale verdediger Bas van Stokkom naar de voorste linie gedirigeerd trachtte Sliedrecht de gelijkmaker te forceren. Het stuitte echter op een onverzettelijk D.H.S.C. dat op basis van veel wilskracht overeind bleef. De frustratie bij Sliedrecht na afloop was groot: het kwam doelman Mathijs Donatz op weg naar de kleedkamer op een rode kaart (na 2x geel) te staan na aanmerkingen op de leiding.

Een nieuwe KNVB-regel schrijft voor, dat een speler met 2 gele kaarten in één wedstrijd voor de daaropvolgende wedstrijd geschorst is. Derhalve neemt Rick Schouten komende zaterdag de plaats in onder de lat, wanneer Sliedrecht op sportpark De Lockhorst aantreedt tegen GJS.

(verslag: Wim van Mourik, vv Sliedrecht)