Beste bezoeker,

Welkom op Regio-Voetbal. Wij zien dat je een Adblocker gebruikt, waardoor je alleen advertenties ziet die door je Adblocker worden goedgekeurd. 
De inkomsten van de advertenties zijn echter onmisbaar om Regio-Voetbal op het huidige niveau te houden en de content gratis te kunnen blijven aanbieden. We verzoeken je daarom Adblocker uit te zetten als je op Regio-Voetbal surft. 

Zeer bedankt voor je medewerking!

Sliedrecht krijgt tegen Spijkenisse geen loon naar werken

20 mrt 2017, 20.52Verslag

SLIEDRECHT - Als je de uitslag ziet, denk je dat Sliedrecht zaterdag is weggespeeld door Spijkenisse, maar niets was minder waar. De 0-3 nederlaag was zeker geen aftekening van het spelbeeld in deze wedstrijd, maar ondanks dat bleef Sliedrecht wel puntloos achter.

Een fris spelend Sliedrecht liet de ca. 250 toeschouwers op De Lockhorst weer hoop op betere tijden kennen, want het in de kopgroep verkerende Spijkenisse kon tegen Sliedrecht niet imponeren, zeker niet gedurende het eerste halfuur. Het agressief vooruitspelend Sliedrecht zette de tegenstander regelmatig onder druk en forceerde een serie hoekschoppen die de nodige hachelijke momenten voor het Spijkenisse doel opleverden. Toch ontbrak weer de zuiverheid om dit overwicht in doelpunten om te zetten.

“Ik heb een ploeg gezien die knokte en wist waar het om ging vandaag, maar veel dingen vielen weer niet in ons voordeel uit”, blikte trainer Michel Langerak na afloop terug. “We hadden op het middenveld constant voetballende oplossingen. Ik ben trots op de jongens, maar als je toch verliest dan schiet je daar niets mee op. We zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen” besloot hij.

Zuiverheid en automatismen ontbraken
Na de theepauze eenzelfde soort spelbeeld, een gretig Sliedrecht dat wel wilde, maar waar de zuiverheid en automatismen vaak ontbraken. En als je zelf niet tot scoren komt, dan luidt de ongeschreven wet dat je een doelpunt tegen krijgt en dat gebeurde ook. Uit een scrimmage voor de goal, waaraan een handsbal van een Spijkenisse-aanvaller over het hoofd werd gezien, kon Serginio van Axeldongen vrij inschieten (0-1). Even was Sliedrecht van slag en het spelniveau daalde, maar met een verse aanvaller (Van Harlingen kwam voor Mekkaoui) trachtte Sliedrecht de averij te repareren.

Geflatteerd
Het daaropvolgend offensief zorgde wel dat Spijkenisse werd teruggedrukt op eigen helft, maar Sliedrecht was niet bij machte om de tegenstander op de knieën te krijgen. In de laatste twee minuten legde Sliedrecht het hoofd in de schoot en liet de gasten nog tweemaal scoren. Eerst mocht Mike van Dommelen ongehinderd het 16-meter gebied ingaan zonder te worden aangevallen. Zijn lob betekende 0-2 en direct daarna mocht Serginio van Axeldongen geheel vrijstaan tegendraads de 0-3 binnenkoppen. 

Zaterdag 25 maart 2017 speelt Sliedrecht in Vlaardingen tegen Zwaluwe, aanvang 14.30 uur.

(verslag: vv Sliedrecht)