Spirit na winst op VDL op drempel van promotie

09 jun 2018, 20.39Verslag
clublogo Spirit

OUDERKERK A/D IJSSEL – Voor Spirit lonkt promotie naar de tweede klasse. De Ouderkerkse formatie won in Maassluis met 0-3 van VDL.

Spirit kan nu de kroon op het werk zetten door komende zaterdag Rijnmond Hoogvliet Sport op eigen veld te verslaan. Dit duel begint om 17.00 uur, meteen na afloop van het jeugdtoernooi om de Stefan de Vrij-cup.

Spirit speelde in Maassluis niet z'n beste wedstrijd van het seizoen, maar de Ouderkerkse formatie was technisch beter en vooral conditioneel fitter dan VDL. Trainer Richard van Cappellen was gewaarschuwd, want vorige week dolf Dilettant het onderspit tegen datzelfde VDL. Daar begrijpt de aanhang uit Krimpen aan de Lek tot op de dag van vandaag niets van, want Dilettant had bij rust met 0-3 voor moeten staan. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de ploeg uit Maassluis.

Rode kaart
VDL trachtte het gebrek aan kwaliteit met fysieke middelen te compenseren. Met name Spirit-aanvaller Julian Rook moest het ontgelden. Het wekte dan ook geen verbazing dat VDL nog voor rust met tien man verder moest na een rode kaart voor een verdediger.

Spirit – met Sander Kalkman op de plek van de geschorste Kevin Kriek – kwam na een nerveuze openingsfase op 0-1 door Timme van Hof, die de bal na een vrije trap van Erik Jansen binnen de palen schoot.

Offensief
In de tweede helft ontketende VDL met tien man een offensief. Spirit bleef op de been. Ook enkele opstootjes brachten de 'Kanaries' niet van hun stuk. Nadat Ruben Slooff 0-2 had aangetekend was het verzet van VDL gebroken. Invaller Tim van der Zee zorgde voor 0-3 en bracht de meegereisde Ouderkerkse supporters in vervoering.

Trainer Richard van Cappellen: ,,Deze overwinning was verdiend. De nacompetitie leeft enorm in ons dorp.”