SteDoCo doet het: meteen terug naar derde divisie

09 jun 2018, 17.57VerslagUpdate

CAPELLE A/D IJSSEL - Dankzij een gedecideerde 0-3 overwinning op Capelle keert SteDoCo na één seizoen afwezigheid terug in de derde divisie.

Een promotie die weliswaar de welbekende vreugdetaferelen opleverde, maar toch ook betrekkelijk rustig werd geïncasseerd.

Voor een deel had dat te maken met de soevereine wijze waarop SteDoCo tegenstander Capelle had bestreden. En het feit dat van deze huidige selectie een flink aantal spelers komend seizoen niet langer in de Hoornaarse hoofdmacht te zien zijn, zou je ook als een euforie-remmende factor mogen zien.

Symbool
"Het geweldige is dat zeker ook deze jongens vanmiddag alles gaven voor een goed resultaat", roemt uitblinker Bryan Jongeneel zijn afzwaaiende ploeggenoten. Jongeneel zélf stond met zijn wijze van spelen symbool voor de manier waarmee SteDoCo opponent Capelle tegemoet trad: keihard werkend, scherp én doeltreffend. Met een klinkende 0-3 als fraai eindresultaat.

"We hebben het eigenlijk alleen in de openingsminuten van beide helften even lastig gehad," keek Jongeneel terug. "We begonnen nerveus, maar herpakten ons daarna snel."

Handenbinder
Bij Capelle was de situatie precies omgekeerd. De gereputeerde, maar diep weggezakte thuisclub opende weliswaar sterk met kansen voor zijn twee aanvallers Olaf van der Sande en Angelmo Vyent, maar bakte er in het vervolg - behoudens een opleving kort na rust - niets meer van. Al snel werd duidelijk dat SteDoCo anders dan in de met 0-1 verloren heenwedstrijd geen enkele oppositie duldde op het middenveld en aanvallend met Jay-Jay Meierdres een handenbinder eerste klas in huis had.

Vrijwel elke actie van de 22-jarige aanvaller leidde tot paniek in de Capelse defensie. Het enige wat aan Meierdres spel ontbrak was een doelpunt. Gelukkig voor hem nam Remco Buist de honneurs prima waar toen hij in de 16 minuut met een geniepige kopbal de stand op 0-1 bracht. De assist kwam van Bryan Jongeneel die met zijn hoofd een hoekschop verlengde.

Capelle slaagde er niet in om na die vroege tegenvaller de rug te rechten. De thuisploeg legde het voortdurend af op strijdlust en kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke aanvalsopbouw. Afgezien van een paar halve kansen viel er voor het doel van SteDoCo-keeper Mark Smith hoegenaamd niets te beleven.

(foto: John Wijntjes)

Halfbakken
Ook na de pauze bleef SteDoCo de bovenliggende partij, waarbij de 0-2 in de 58e minuut van Joran Schröder (op assist van Jongeneel) het duel eigenlijk al besliste. Capelle deed voor de sier nog wat halfbakken pogingen om een aansluitingstreffer te realiseren, maar van serieuze dreiging was geen sprake. De beste kansen waren ook in deze fase voor SteDoCo dat met wat accuratesse zeker drie keer had kunnen scoren. Het bleef uiteindelijk bij nog één treffer, de 0-3 van Wesley Pollemans in de 81e minuut.

Embedded rich media on Twitter

Mooi afscheid
Daarmee was definitief duidelijk dat vertrekkend trainer Frans Adelaar zijn team in de derde divisie af ging leveren. "Een mooie manier om afscheid te nemen", aldus de oud-prof, die komende zomer wordt opgevolgd door Gijs Zwaan. "Het was fijn om te zien dat ons strijdplan prima werkte. Thuis werden we door het middenveld van Capelle overspeeld, dus heb ik wat tegenmaatregelen genomen en de boel wat verstevigd. Dat werkte goed. Ik ben sowieso trots op deze groep en hoe iedereen bereid was om te knokken. Ik ga dan wel weg als trainer bij deze club, maar ik blijf zeker supporter van SteDoCo!"

Jan Timmer

Verslaggever regio West-Alblasserwaard Mail Jan >