SteDoCo verslaat Achilles Veen in 100 tellen

09 sep 2017, 20.39VerslagUpdate

HOORNAAR - Het voetbalpubliek was massaal naar Hoornaar afgereisd om de regionale toppers SteDoCo en Achilles Veen aan het werk te zien. SteDoCo trok, dankzij twee bevliegingen van Bryan Jongeneel en niet ingrijpen van de Veense achterhoede, aan het langste eind. Met twee keer volle winst is het gat met Achilles Veen na twee duels al vijf punten.

"Een slechte start, dat is de keiharde waarheid", baalde Veen-trainer Clemens Bastiaansen direct na afloop. "Het is hard, maar we hebben ons laten aftroeven door een wel zakelijk SteDoCo. Zij zijn daarin een stuk verder dan wij. Het gaat om het winnen van de wedstrijd en dat deed SteDoCo, dankzij twee zwakke momenten aan onze rechterkant."

Twijfelen
Tot tevredenheid van coach Frans Adelaar. "Je denkt nooit vooraf dat je na twee wedstrijden op zes punten staat, je hoopt er natuurlijk wel op."

Zijn ploeg begon uiterst sterk aan de derby. "Het eerste kwartier speelden we met hoge druk en daar had onze tegenstander moeite mee. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Daarna kregen mijn middenvelders moeite om onze spits te bereiken, Hierdoor kwam Achilles aan voetballen toe en bracht het ons aan het twijfelen."

Koud kunstje
Een juiste analyse van de Utrechtse oefenmeester. Want na de fraaie openingsgoal van Jordey van Dam, die in de achtste minuut een geoliede aanval met de nodige precisie afrondde, was het snel gedaan met de dadendrang van de thuisploeg. De Brabanders profiteerden optimaal van een glijpartij van Chris Boom, die een sliding verkeerd inzette. Voor Sen Aerts een koud kunstje om richting twintigste minuut de gelijkmaker achter doelman Mark Smith te schieten (1-1).

SteDoCo was de kluts, tot aan de rust, volledig kwijt. Maar Achilles Veen weigerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. "Voor rust was inderdaad onze sterkste fase, maar we verzuimden op voorsprong te komen. Toch heel belangrijk tegen een ploeg als SteDoCo", aldus Bastiaansen, die Theo Martens na 30 minuten een vrije bal op de lat zag schieten.

Bryan Jongeneel
In de rust stelde de Hoornaarse staf orde op zaken. SteDoCo werd van lieverlee weer de bovenliggende partij. Met op het uur direct resultaat. Met twee keer een scherpe voorzet vanaf de voet van Oud-Alblasser Bryan Jongeneel (ex-Kozakken Boys - TS). De eerste keer heette Joran Schröder met het hoofd de afmaker en bij de 3-1 was Jay Jay Meierdres er als de kippen bij om de volledig mistastende doelman Jamil Kools te laten vissen.

(foto: Rick den Besten)

De wedstrijd was gelijk gespeeld, want de kopjes gingen hangen aan Veense kant en ondanks aanvallende wissels (Nassim en Wilborts voor Mijnhijmer en Van der Driest) kwam de driepunter van SteDoCo niet meer in gevaar.

Knieblessure
Smet op de overwinning was het korte optreden van de ingevallen Wilmar van Bruggen. "Een domme actie, ik had mijn tegenstander simpelweg voor moeten blijven. Dat lukte niet en daardoor bleef mijn knie hangen", aldus de Giessenburger, die na een kwartiertje met een zeer gewricht moest worden gewisseld.

Theo Sprong

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Theo >