SV Meerkerk schiet tegen Tricht weinig op met puntendeling

02 dec 2017, 21.48Verslag

MEERKERK - Dankzij een late 1-1 hield SV Meerkerk een punt over aan het duel met Tricht. Daar schoot de club weinig mee op. De geelzwarten blijven op de twaalfde plaats bivakkeren in de tweede klasse F.

Toch hield trainer Michel de Raad een goed gevoel over aan de wedstrijd. "Vanwege de late gelijkmaker maar ook door de manier waarop we hebben gevoetbald. Tot de 0-1 hebben we prima gespeeld en we wisten redelijk om te gaan met de knollentuin. Ik heb ze dan ook de complimenten gegeven voor de positieve spelopvatting die ze op de mat legden."

Nadat Tricht een korte fase kende waarin ze meerdere gevaarlijke kansen wisten te creëren trok SV Meerkerk het initiatief naar zich toe. Gevaar werd gesticht middels een vrije kopkans van Mechiel van Zessen die voorlangs ging. Bart Koomans wist op het halfuur zelfs de keeper te omspelen, maar dat was er net teveel aan. De spits raakte uit balans en kon de bal niet meer voorzetten.

Na tien minuten spelen in de tweede helft greep Tricht de voorsprong dankzij Rene van Soelen die de bal netjes in de hoek plaatste. Vanaf dat moment lukte het de gastheren niet meer om gevaarlijk te worden. De bezoekers kregen met Marijn Bransen en Van Soelen diverse kansen om de trekker over te halen maar zij mikten telkenmale naast.

Duveltje
Het leek er niet meer in te zitten voor SV Meerkerk maar zes minuten voor tijd was de gelijkmaker er dan toch. Als een duveltje uit een doosje wist Bart Koomans, die totaal niet in de wedstrijd zat, toch nog af te ronden.

"We vroegen ons op de bank af wie er nou nog voor SV Meerkerk zou moeten scoren", verzuchtte Marcel van Steenis. De trainer van Tricht, die in het verleden aan het roer stond in Meerkerk, merkte op dat zijn ploeg zich in een fase bevindt waarin alles tegen zit. "In de tweede helft hebben we maar één bal op doel gekregen. We hebben moeite om wedstrijden in het slot te gooien, daar hadden we nu ook de kansen voor. We hebben hier dure punten laten liggen."

Vanuit het niets
De Raad wist wel dat hij Koomans moest laten staan. "Ik heb hem bewust niet gewisseld, omdat ik weet dat hij altijd vanuit het niets een goal kan maken."

De uitslag vond de oefenmeester wel terecht. "We hebben meer het spel gemaakt dan Tricht. Als we zo blijven spelen dan komen de punten vanzelf. Alleen na de 0-1 gingen we te gehaast voetballen waardoor niets meer lukte. Iedereen wilde te graag."

De Raad was ook tevreden over hoe er is verdedigd. "Zij hebben een goede voorhoede en die hebben we toch redelijk in toom weten te houden. Vooral rechtsback Leon de Leeuw speelde sterk. Normaal is hij middenvelder maar noodgedwongen zakte hij een linie maar dat wist hij goed in te vullen."

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >