SVW promoveert dankzij 'Wonder van Eethen'

05 jun 2017, 20.44VerslagUpdate

EETHEN - Na de 2-4 nederlaag tegen GDC gaven weinigen meer een eurocent voor de promotiekansen van SVW. Maar de streepjes richtten zich maandag op in Eethen en streden vanaf de aftrap vol overgave voor een goed resultaat. GDC werd direct in de wurggreep genomen en het kon zich daar niet meer aan ontworstelen. Via een eclatante 0-5 (!) zege poetste SVW de 2-4 uitglijder uit en pakte het de welverdiende promotie naar de 2e klasse.

SVW maakte dus vanaf de aftrap de beste indruk en zette de thuisclub vast op eigen helft. Bovendien was elke afvallende bal voor de streepjes, die daardoor een enorm veldoverwicht hadden. Het was dan ook niet vreemd, dat SVW de openingstreffer maakte. Deze viel al in de 13e minuut. Uit een rebound tikte Ahmed Kelifa van dichtbij de o zo belangrijke openingstreffer in het dak van het doel, 0-1.

(foto: Teus Admiraal)

In de 34e minuut deed ook de wederom prima spelende Kenny Lagendijk een duit in het doelpuntenzakje. Hij krulde een vrije trap langs de doelman en de bal plofte tegen de touwen, 0-2. Hiermee was de eerdere 2-4 nederlaag al volledig weggepoetst.

SVW ging door en nog voor rust kreeg het de beloning. Menno Dekker ontsnapte aan zijn bewaker en schoot in de korte hoek de 0-3 binnen. Dekker rende naar de zijlijn en kwam daar terecht in een Gorcumse vreugde-explosie van spelers, technische staf en supporters.

(foto: Ronald Tukker)

Op zoek
Na rust een ander spelbeeld. SVW werd nu naar achteren gedrongen en GDC ging op zoek naar de broodnodige goal. Bart van den Bogaard ging opzichtig op zoek naar een strafschop en kreeg een vrije trap tegen van de prima leidende arbiter Kuijntjes, die het spel continu van dichtbij volgde. De thuisclub drong wel aan, maar wist binnen de zestien meter weinig indruk te maken.

SVW bleef zodoende overeind en in de 82e minuut viel de definitieve beslissing. Aman Habtesulus tikte van dichtbij de 0-4 binnen. In blessuretijd strooide Daniel Alexander nog wat extra zout in de Eethense wonden, 0-5.

(foto: Ronald Tukker)

Een ongekend grote zege van SVW, die wel degelijk dik verdiend en zeker niet geflatteerd was. De streepjes promoveren dankzij dit 'Wonder van Eethen' naar de 2e klasse.

GDC - SVW 0-5 (0-3)
13. Ahmed Kelifa 0-1
34. Kenny Lagendijk 0-2
45. Menno Dekker 0-3