Tricht breekt na openingsgoal van Roda Boys

09 dec 2017, 21.25Verslag

TRICHT – In een goede en aantrekkelijke wedstrijd bood Tricht op het eigen kunstgras knap verweer aan Roda Boys, een titelpretendent in de tweede klasse. Bijna een uur lang ging het volkomen gelijkop, maar toen nam de Aalster ploeg via Richard Palm de leiding om snel daarna ook tot 0-2 uit te lopen. Na dat doelpunt van Jordy de Wit was het pleit beslecht en een kwartier voor tijd werd het door diezelfde speler ook nog 0-3.

Circa tweehonderd toeschouwers zagen in Tricht een boeiende en snelle eerste helft. Beide teams kregen met goed spel scoringsmogelijkheden. Uit een voorzet van Nils Loef mikte de inlopende Jordy de Wit voor de gasten net naast. Tricht antwoordde met een voorzet van René van Soelen en een schot van Marijn Bransen maar keeper Patrick Coenen redde.

Halfweg de levendige eerste helft was Roda Boys weer gevaarlijk doch Christiaan van Aalst schoot uit een pass van Rik van den Broek in het zijnet. Even later redden de bezoekers op de eigen doellijn toen René van Soelen in samenwerking met Leonardo Aguiar en Marijn Bransen na een eerst afgeslagen corner in een kluwen van spelers wilde scoren. Uit een voorzet van Bransen werd een strak schot van Arjan Hakkert door de bezoekers geblokt.

(foto: Gerald van Zanten)

Kortom, beide clubs kwamen dichtbij een voorsprong. Voor Roda Boys ging een kopbal van Richard Palm na een vrije trap van captain Sjors Maas net naast. Na voorbereidend werk van Aguiar redde Roda’s keeper Coenen zowel bij een schot van René van Soelen als bij de rebound van Kevin van den Bergh. Vlak voor rust kwamen de bezoekers toch nog dichtbij een voorsprong, maar een kopbal van Richard Palm ging via de lat over het doel heen. Met 0-0 ging dus de pauze in doch een ruststand van 2-2 zou het levendige spelbeeld sprekender hebben weergegeven.

Twee goals kort achtereen
Vijf minuten na rust nam Arjan Hakkert voor de thuisclub de bal na een voorzet van René van Soelen fraai ineens op zijn schoen maar het schot ging net over het Aalster doel heen. Onverwachts nam Roda Boys in de 59e minuut de leiding. Trichts keeper Nicky Janssen kreeg een schot van de gasten niet onder controle en Richard Palm profiteerde daarvan om 0-1 in het doel te tikken. Na nog een schot van Nils Loef voorlangs het doel was het vier minuten later reeds 0-2. Jordy de Wit werd in de diepte gelanceerd en passeerde Sven van Maurik. Met een schot in de verste hoek maakte Jordy de Wit er toen 0-2 van.

(foto: Gerald van Zanten)

Dat was voor Tricht duidelijk de genadeklap. Ramon van Soelen en Rein Bastiaanse werden bij de thuisclub als verse krachten ingebracht. Tricht forceerde nog wel enkele corners maar kwam voorin stootkracht tekort. Ruben Lambregts wist een foute uittrap van zijn eigen keeper nog te corrigeren doch een kwartier voor tijd werd het toch 0-3. Met een kiene boogbal over doelman Janssen heen maakte Jordy de Wit toen zijn tweede doelpunt van de middag: 0-3.

Dringend
Tijdens de slotfase verrichtte keeper Janssen nog twee goede reddingen en kwam Rick van Gameren als derde Trichtse invaller nog kort in actie. Het bleef 0-3 tot het slotsignaal van de goed leidende arbiter Sjors de Jong uit Heukelum, die in dit duel geen kaarten nodig had.

(foto: Gerald van Zanten)

Roda Boys herstelde zich door deze zege van een gelijkspel en twee nederlagen en naderde koploper Almkerk weer tot op twee punten. Tricht blijft op de elfde plaats nog steeds net boven de streep, maar de marge op Meerkerk en Hardinxveld is slechts beperkt.

Komende zaterdag heeft Tricht in Woudrichem daarom een gunstig resultaat dringend nodig.

(verslag: vv Tricht)