Tricht geeft voorsprong in slotfase weg

18 nov 2017, 21.13Verslag
(foto: vv Drechtstreek)

PAPENDRECHT – Tricht speelde zaterdag in Papendrecht tegen Drechtstreek een goede wedstrijd. Na tweemaal een voorsprong leed Tricht in de slotfase toch een 3-2 nederlaag. Daardoor blijft Tricht in de tweede klasse nog maar net boven de streep. Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen Brederodes uit Vianen.

Voor rust was Tricht de betere ploeg. Na een eerste poging van Randy Kroos voor Drechtstreek nam Tricht in de tiende minuut de leiding. Uit een pass van Sven van Maurik passeerde Marijn Bransen een tegenstander. Met een schot in de verre hoek scoorde Bransen toen zijn zesde competitiegoal: 0-1.

Kevin van Burk mikte voor Tricht net voorlangs. Toch kwam de thuisclub uit een voorzet van Bjorn van Ingen langszij want Michael Slingerland kopte in de 19e minuut de gelijkmaker binnen: 1-1.

Nadien verzuimde Tricht het betere voetbal in meer goals uit te drukken. Sven van Maurik trof uit een vrije trap de onderkant van de lat. Bransen liet twee andere kansen onbenut. Arjan Hakkert stuitte kort na rust nog op keeper Joris Moesman maar in de 49e minuut nam Tricht met 1-2 alsnog de verdiende voorsprong. Na eerst een afgeslagen corner, een schot van René van Soelen en een vrije trap van Arjan Hakkert kwam de bal in een kluwen van spelers waarbij Ramon van Soelen het beslissende schot loste: 1-2.

Penalty
Met eerst Rick van Gameren en daarna Rein Bastiaanse als verse krachten probeerde Tricht de zege veilig te stellen. Bij de aanvalsafwerking hadden Bransen en René van Soelen echter geen succes. De diverse corners van Drechtstreek en een schot van Bjorn van Ingen werden allemaal een prooi voor Trichts uitblinkende keeper Nicky Janssen. In de 83e minuut kwam Drechtstreek uit een penalty toch weer langszij. Arbiter Pieter van Veelen bestrafte een ingreep van Rani Abouna tegen Damien Vereecken zwaar met een gele kaart en een strafschop. Keeper Nicky Janssen keerde die penalty van Vereecken eerst nog knap maar Trichts veldspelers reageerden niet attent en daardoor kon Michael Slingerland in de rebound alsnog voor 2-2 zorgen.

Het leed werd voor Tricht in de 89e minuut nog schrijnender want toen schoot Michael Slingerland na eerst nog een redding van keeper Nicky Janssen in de herkansing zijn derde treffer in doel: 3-2. Zo leed Tricht na een grotendeels goed gespeelde partij een onverdiende 3-2 nederlaag.

Arbiter Pieter van Veelen gaf aan beide ploegen twee gele kaarten: bij Tricht aan Rani Abouna en Ruben Lambregts en bij Drechtstreek aan Toon Groffen en Thijs den Dunnen.

(verslag: vv Tricht)