Tricht houdt met tien man stand tegen Almkerk

23 sep 2017, 21.46Verslag

TRICHT – Tricht begon de competitie in de tweede klasse thuis tegen ex-eersteklasser Almkerk met een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Beide goals vielen na rust. Direct na de openingstreffer van Niels Nieuwesteeg maakte Arjan Hakkert al weer gelijk: 1-1. Komende zaterdag gaat Tricht bij Papendrecht op bezoek.

Voor rust voetbalde Almkerk voor circa 250 toeschouwers beter, maar Tricht verdedigde ondanks enkele invallers in de defensie goed. Bij de thuisclub blonken vooral keeper Nicky Janssen en verdediger Sven van Maurik uit. Sowieso waren er in de eerste helft voor beide teams weinig kansen. Er waren slechts twee hoogtepunten. Halfweg voor de pauze schoot Jurre van Laarhoven voor Almkerk tegen de lat. Tien minuten later was Tricht via een corner van Sven van Maurik op de buitenkant van de paal ook gevaarlijk.

Ondanks een betere spelopbouw miste Almkerk mede door het ontbreken van twee vaste spitsen duidelijk stootkracht. Dus bleef het 0-0 tot de pauze. Ook in de tweede helft bleef het lang zo. Bart Dirven mikte uit een Brabantse vrije trap te hoog. Bij Tricht was Wesley van Maurik inmiddels als eerste verse kracht in actie gekomen.

Twee goals kort achtereen
Uit een corner kwam Almkerk in de 72e minuut eindelijk toch op voorsprong. In een kluwen van spelers tikte Niels Nieuwesteeg de bal in: 0-1. Tricht had het antwoord echter meteen klaar. Uit een corner van Wesley van Maurik ging de van DESK overgekomen keeper Maikel Korebrits onder de bal door en scoorde Arjan Hakkert met een fraaie achterwaartse omhaal de 1-1 gelijkmaker.

Tricht had het lastig om dit punt vast te houden en zette Tim Wijgers als tweede verse kracht in. Twaalf minuten voor tijd moest Tricht met tien man verder omdat René van Soelen zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks deze numerieke minderheid hield Tricht echter kranig stand, ook omdat Bart Dirven en Jurre van Laarhoven bij Brabantse vrije trappen te hoog schoten. Met aanvaller Leonardo Aguiar als laatste verse kracht hield Tricht ook in de slotfase de 1-1 remise vast.

Met dit gelijkspel mocht Tricht duidelijk blij zijn tegen een sterkere tegenstander.

Arbiter Wijnand van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg gaf bij Almkerk een gele kaart aan Thomas Blankers en bij Tricht aan Kevin van de Bergh, Kevin van Burk en dus tweemaal aan René van Soelen, die daardoor komende zaterdag in Papendrecht is geschorst.