Tricht kan zorgen in Woerkum niet verlichten

16 dec 2017, 21.19Verslag

TRICHT – Tricht blijft in de tweede klasse in de zorgen, want na een vroege voorsprong werd zaterdag in Woudrichem met 5-2 toch weer royaal verloren. Tricht staat nog steeds net boven de streep maar rivaal Hardinxveld heeft als voorlaatste ploeg wel nog twee duels tegoed.

Al vroeg nam Tricht in Woudrichem de leiding. Ruben Lambregts speelde zich mooi vrij en uit zijn voorzet kopte Arjan Hakkert goed raak: 0-1. Tijdens deze veelbelovende start van Tricht kopte Ramon van Soelen naast. Na twintig minuten claimde Tricht vanwege hands bij de thuisclub een penalty maar de matige arbiter Michel van de Luitgaarden uit Sliedrecht dacht er anders over. Na een half uur gaf de scheidsrechter aan de overzijde wel een vrije trap aan Woudrichem toen de bal tegen de arm van Kevin van den Bergh kwam.

Vrije trappen
Uit die vrije trap schoot routinier Wim Holster de 1-1 gelijkmaker in de verste hoek. Na een goede redding van Trichts keeper Nicky Janssen kreeg Tricht twee mogelijkheden doch Ramon van Soelen en Marijn Bransen stuitten op keeper Lex Kramers. In de 38e minuut kwam Tricht zelfs met 2-1 achter en weer na een vrije trap. Tim Saaman schoot de bal langs de muur straks langs de paal binnen: 2-1.

Uit een gave voorzet van Ruben Lambregts kwam Tricht al snel dichtbij de gelijkmaker, maar Arjan Hakkert kopte naast.

Nog voor rust werden de bezoekers voor de derde keer uit een vrije trap op een tegendoelpunt getrakteerd. Ditmaal verdween het schot van Tim Saaman in de 42e minuut via het hoofd van Trichts verdediger Sven van Maurik in het doel: 3-1.

Tweede helft
Na de thee streed Tricht fel voor een beter resultaat. Een kopbal van Ramon van Soelen werd door keeper Kramers tot corner verwerkt. Kort na de entree van Wesley van Maurik als eerste verse kracht zagen de gasten bij zijn vrije trap een handsbal van de thuisclub, maar er werd niet voor gefloten. Een kwartier na rust kwam Tricht toch verdiend tot 3-2 terug. Marijn Bransen won een persoonlijk duel goed, ging alleen op doel af en schoot in de verste hoek raak: 3-2.

Bij corners en een kopbal kreeg Tricht ook later via Ramon van Soelen zicht op de gelijkmaker, maar keeper Kramers hield zijn doel schoon. Een slordige fout van verdediger Rani Abouna werd Tricht een kwartier voor tijd in de jacht op de gelijkmaker echter fataal. Met zijn derde doelpunt besliste Tim Saaman na dit Trichtse balverlies de partij: 4-2.

Met Leonardo Aguiar en Kevin van Burk bracht Tricht nog twee verse krachten in het veld maar het baatte niet meer. René van Soelen had ook nog pech met zijn schot tegen de paal. Drie minuten voor tijd maakte Nick van Giessen er bij een counter van Woudrichem geflatteerd zelfs nog 5-2 van.

Beide ploegen kregen zaterdag elk twee gele kaarten. Bij Tricht overkwam dit de broers Wesley en Sven van Maurik en bij de thuisclub Jamy Goemaat en Danny Schaap. Vooral dankzij veel tegengoals en te vaak een zwakke slotfase gaat Tricht nu met een erg bescheiden rangschikking in de tweede klasse de winterpauze in.

(verslag: vv Tricht)