Tricht verzekert zich van nog een seizoen tweedeklassevoetbal

13 mei 2017, 21.08Verslag

TRICHT – Dankzij een zwaarbevochten 2-1 thuiszege tegen Altena uit Nieuwendijk stelde Tricht zaterdag de plaats in de tweede klasse veilig. Een laat doelpunt van Marijn Bransen bracht Tricht de bevrijdende winst. Altena degradeerde rechtstreeks naar de derde klasse.

In een spannend, echt degradatieduel vol strijd verzuimde Tricht in de eerste helft ruimer dan met 1-0 afstand te nemen. Na enkele corners mikten René van Soelen en Michiel Heikoop voor de thuisclub nog onzuiver, maar na ruim een kwartier nam Tricht toch de verdiende 1-0 voorsprong. Altena-keeper Marrien van den Heuvel dook een schot van Marijn Bransen nog goed uit het doel, maar Wesley van Maurik benutte attent de rebound: 1-0.

Pech
Halfweg de eerste helft had Sven van Maurik pech dat zijn verre schot tegen de paal belandde. Eerder verdween een lage vrije trap van Altena in de muur. Een dreigende situatie vlak voor de zich hierbij verstappende Trichtse keeper Jon van Oort liep voor de thuisclub maar net goed af.

Bij een Altena-actie tegen René van Soelen claimde Tricht vervolgens een penalty, maar de goedleidende arbiter John Meeuwse uit Papendrecht oordeelde anders. Vlak voor rustmiste Richard de Laat voor Altena na een voorzet nog een reële kans op degelijkmaker.

Defensief
Na de thee werd Tricht in het defensief gedrongen. Na een botsing van Dennis van Munster met Tricht-verdediger Kevin van Burk claimde ook Altena een strafschop maar ook in dit geval wilde de jonge arbiter niks van een penalty weten. Tricht kon de bal in het nerveuze spel niet goed meer vasthouden en kwam steeds meer in problemen.

Hans den Haan schoot vanaf twintig meter voor Altena nog over het doel maar kort na de vervanging van Rein Bastiaanse bij Tricht door aanvaller Leonardo Aguiar kwamen de Brabanders toch langszij.

Gelijkmaker
Bij een schot van Dennis van Munster in de 63ste minuut redde keeper Jon van Oort eerst nogm maar in de rebound schoot Hans den Haan alsnog de gelijkmaker binnen: 1-1. Toen moest Tricht, dat een zege vooralle zekerheid voor handhaving nodig had, wel weer ten aanval. Pogingen van René van Soelen, Wesley van Maurik en Marijn Bransen brachten echter geen succes en invaller Aguiar kopte na een vrije trap van Arjan Hakkert voorlangs.

Een vrije trap van Wesley van Maurik ging niet veel later over de Brabantse muur, maar ook overhet doel heen. Altena zat evenwel ook niet stil en wilde eveneens winnen. Dennis van Munster miste bij de gasten een mooie kopkans en een schot van Robin de Keijzer werd door Trichts keeper Jon van Oort over het doel getikt. Pas in de 86ste minuut kwam de bevrijdende 2-1 voor de thuisclub.

Bevrijding
Na een goede bal over de Altena-muur heen tikte Marijn Bransen kostbare 2-1 binnen. Met Rick van Gameren als tweede verse kracht hield Tricht die dure 2-1 score vast, al kwam Altena met enkele corners en een kopbal van Richard de Laat net naast het doel nog gevaarlijk opzetten. Na afloop was er helaas enig tumult hetgeen Kevin van Burk bij Tricht een gele kaart en Altena-speler Richard de Laat zelfs de rode kaart kostte.

Kaartenfestijn
Arbiter Meeuwse moest toch al ook in de wedstrijd zelf veel kaarten uitdelen, want bij Tricht kregen eerder Rein Bastiaanse, Kevin van de Bergh, Marijn Bransen en Leonard Aguiar geel en bij het nu gedegradeerde Altena overkwam dit Gidy de Leeuw, Hans den Haan, Thijs van Helvert en Jeffrey Littel.

Door de winst van Hardinxveld degradeert Altena na een belabberde competitieslotfase nu naar de derde klasse. Tricht blijft wel in de tweede klasse en had achteraf gezien zelfs aan een gelijkspel al genoeg gehad.

Opstelling vv Tricht: Jon van Oort; Ruben Lambregts, Kevin van Burk, Sven van Maurik, Kevin van den Bergh (Pepijn Lambregts); Arjan Hakkert, Rene van Soelen, Michiel Heikoop, Rein Bastiaanse (Leonardo Aguiar); Wesley van Maurik (Rick van Gameren) en Marijn Bransen.

(Verslag: Jan van Arkel, vv Tricht)