Unitas niet in problemen tegen Sarto (3-1)

20 mrt 2017, 06.58Verslag

GORINCHEM - Unitas boekte zondag een regelmatige 3-1 overwinning op Sarto. De topper tussen Kruisland en Rood Wit W werd gestaakt (0-1) nadat supporters van beide clubs met elkaar op de vuist gingen.

De dag begon met triest nieuws, want in de nacht van zaterdag op zondag was de (voormalig) razendsnelle rechtsbuiten, uit de jaren 1960-1970, Jos van Ligten overleden.

Na een indrukwekkende minuut stilte kon de wedstrijd beginnen en werd het al vrij snel duidelijk dat het verschil in de stand op de ranglijst niet onbegrijpelijk was. Unitas domineerde meteen en vooral Jasper Campfens was een constante plaag voor het centrale verdedigingsduo van Sarto. Hij was in de 17e minuut gevaarlijk na een solo-actie die werd geneutraliseerd door de keeper van Sarto .

Gestopte penalty
In de 29e minuut echter, toen Sarto voor het eerst in de buurt van de Unitas’ goal kwam, maakte Mo Kibrom een overtreding (duw in de rug) binnen de beruchte lijnen en ging de bal op de stip. Tim van Bladel, de aanvoerder van Sarto, ging achter de bal staan, maar zo als vaker dit seizoen (je gaat er bijna op rekenen) was keeper Ruud Verberk baas over de situatie en stopte de penalty.

In de 37e minuut ging er iets grondig mis in de opbouw van Sarto. De bal werd onderschept door Fabian van Horssen. Die twijfelde geen moment en zette Jasper Campfens alleen voor de keeper. Zeer beheerst zette Campfens Unitas op 1-0 voorsprong .In de 40e minuut onderschepte Enis Ulusan op soortgelijke wijze een “opbouwbal”, liep alleen op de keeper af, maar schoot rakelings naast.

In de 45e minuut probeerde Pascal van Delden het nog, maar zijn schot ging net naast de kruising.

Omschakeling
In de tweede helft werd het nog meer duidelijk dat Unitas het betere team was. In de 56e minuut knalde Onur Ulusan tegen de borst van de tegenstander. Dezelfde speler schoot in de 63e minuut een projectiel naar de bovenhoek, waar de keeper formidabel redde.

In de 67e minuut: “de” omschakelactie van de dag. Onur Ulusan met het buitenkantje richting Fabian van Horssen en zijn tweede assist van de dag was een makkelijke prooi voor Jasper Campfens die zijn tweede van de dag liet noteren en de 2-0 stond op het bord.

In de 70e minuut een dubbele wissel: Enis Ulusan en Elroy Boonstoppel eruit, Achraf Chentouf en Maxime Kivaka erin. Vijf minuten later: Gordillo Clemens voor Mo Kibrom.

Er veranderde niets aan het spelbeeld. Het liet maar weer eens zien waar de kwaliteit van de Unitas-selectie zit: “Collectiviteit en eenheid “.

Man of the Match
In de 82e minuut weer zo’n vlammend schot van Onur Ulusan. Maar de keeper wilde weer niet meewerken en redde in extremis. In de 90e minuut zette Maxime Kivaka een dubbele één – twee op met Jasper Campfens en plaatste de bal naar de vrijgelopen Fabian van Horssen die het hoekje uitzocht en de 3-0 binnenschoot en zo met twee assists en één goal de Man Of The Match werd.

Een paar minuten in blessuretijd zag de scheidsrechter in een luchtduel een overtreding van Esey Kiflom en legde de bal voor de tweede maal op de stip. Deze keer scoorde Sarto wel dmv Remco Terwint en werd de eindstand op 1-3 bepaald.

Een zeer verdiende overwinning voor de roodbroeken, die weer wat zelfvertrouwen tankten voor de rest van het seizoen.

Volgende week gaat de reis naar Dubbeldam.

(verslag: GVV Unitas)