Unitas richt zich meteen weer op en wint topper met 1-0

11 feb 2018, 21.15Verslag

GORINCHEM - Unitas heeft de nederlaag bij Nieuwerkerk goed verwerkt. De Gorinchemse koploper stond er weer in de topper tegen nummer Olympia (1-0).

De nummer 2 kwam op bezoek om de strijd aan te gaan met de nummer 1. Zij deden dit in eerste instantie met de bedoeling  om geen tegengoal te incasseren en vanuit de counter gevaarlijk te worden.

Unitas speelde in de eerste helft zeer gevarieerd . Veel positiewisselingen en een hoog baltempo. Na 8 minuten werd Joey Lokasi alléén voor de keeper gezet, maar zijn inzet werd door de keeper onschadelijk gemaakt.

Na 13 minuten was het wel raak. Heel attent reageerde Armand Selmani op een schot van Pascal van Delden dat de keeper niet onder controle kon krijgen en de 1-0 was geboren.

(foto: Sportflitsen - Theo Bos)

In de 21e minuut kon de keeper net een vingertje aan de bal krijgen bij een kogelharde knal van linksback Stefan van Hulst. Ondanks de achterstand kon Olympia geen enkele keer gevaarlijk doorkomen in de Unitas-verdediging. Niet voor niets heeft Unitas dit seizoen pas acht goals tegen gekregen.

Zelf kon Unitas in het tweede deel van de eerste helft ook geen bruikbare kansen meer creëren. Zodoende werd de rust ingegaan met 1-0.

Slordiger, maar meer kansen
Na rust werd het spel van Unitas slordiger, maar werden er gek genoeg de beste kansen gecreëerd. In de 59e minuut joeg Joey Lokasi een bal van twee meter over na een goede actie en voorzet van Yoesef Pyla.

In dezelfde minuut kogelde ook Armand Selamani over. Eén minuut later schoot ook Pascal van Delden een bal over, hierbij gehinderd door de, buitenspel staande, Joey Lokasi.

Kort na elkaar vervingen Mounir El Ouazizi, Gordillo Clemens en Elroy Boonstoppel respectievelijk Daniël Alexander, Joey Lokasi en Yoesef Pyla en vlak voor tijd kreeg Elroy Boonstoppel nog een dotje na een uitstekend uitgevoerde aanval, maar was de keeper hem te slim af.

(foto: Sportflitsen - Theo Bos)

Aan de andere kant ranselde Ruud Verberk nog een bal uit zijn doel en bleef de 1-0 op het scorebord.

Dit was zeker niet de beste wedstrijd van de roodbroeken, maar het resultaat zorgt er wel voor dat de eindstreep, waar wellicht iets moois ligt te wachten, steeds dichterbij komt.

Volgende week is er de uitwedstrijd naar DVV Delft.

(verslag GVV Unitas)