Van Bruggen bezorgt SV Meerkerk broodnodige zege op Altena

18 mrt 2017, 19.06Verslag

MEERKERK - Door een goal in de slotminuten van Wilmar van Bruggen wist SV Meerkerk met 2-1 te winnen van Altena. In de strijd tegen degradatie waren dit broodnodige punten voor de mannen van trainer Theo de Boon.

Ineens was het alle hens aan dek bij SV Meerkerk. De degradatiezone naderde en dus moest er gewonnen worden van concurrent Altena. Dat moest dan ook nog gebeuren zonder de in de afgelopen week aan de knie geblesseerd geraakte Gertjan Koekkoek.

Gelukkig voor de gastheren speelde Wilmar van Bruggen weer één van zijn betere wedstrijden en besliste hij het duel kort voor tijd met een snelle actie. "Dat korte draaien en direct schieten is wel mijn ding", vertelde de spits. "Tegen Heukelum deed ik het precies zo. Het werd ook wel een keer tijd want het ging even wat minder. Bovendien hadden we deze zege echt nodig want onder ons staat alles kort op elkaar. Nu lopen we in ieder geval op Altena drie punten uit."

Foto: Rick den Besten

Dramatische start
SV Meerkerk kende een dramatische start. Niets lukte en na tien minuten ging Sander Vink in de fout. Een strafschop was het gevolg, welke werd benut door Julian Geelhoedt. "De laatste tijd gingen bij een achterstand de koppies naar beneden", wist Van Bruggen. "Nu staken we de schouders eronder en hebben we er als team voor geknokt."

De geelhemden moesten even warm draaien en creëerden vervolgens de ene na de andere kans. Op een schot van Koen Vermeer wist doelman Bas Visser ternauwernood redding te brengen en kort daarop kon Luuk Molenschot net een doelpunt van Bart Koomans voorkomen. Een houdbaar ogend afstandsschot van Youri van Blanken zorgde voor de zeer terechte gelijkmaker.

(foto: Rick den Besten)

Direct na rust omspeelde Van Bruggen de keeper. Zijn schot ging vervolgens echter naast. Daarna zakte het wat in en liet het pover spelende Altena weer wat van zich horen. Geelhoedt schoot op de paal en een vrije trap in dezelfde minuut van Richard de Laat spatte op de onderkant van de lat uiteen.

Consternatie
In het laatste kwartier namen de gastheren het initiatief weer over. Eerst bracht Visser nog net redding op een inzet van Van Bruggen. Daarna leek de spits erdoor maar werd hij wegens buitenspel afgevlagd. Dat zorgde voor enige consternatie vanaf de bank en mocht Theo de Boon blij zijn niet weggestuurd te worden. Vier minuten voor tijd was daar dan de bevrijdende actie van de matchwinnaar.

(foto: Rick den Besten)

"Wij zaten op één lijn en het was geen buitenspel", verwees De Boon naar het incident. "Toen ging ik even uit m'n stekker maar ben qua bewoordingen netjes gebleven." De coach zag aanvankelijk een vergelijking met het uitduel bij Tricht een week eerder. "Daar liepen we ook snel achter de feiten aan. Maar nu creëerden we daarna vijf á zes kansen, niet normaal. In de tweede helft voelden we de 2-1 komen."

Marco van Vlijmen

Verslaggever regio Alblasserwaard Mail Marco >