Voetbalopa’s Vianen troeven MVV’58 af

16 apr 2017, 13.14Verslag

VIANEN – Vianen had zich heel wat meer van dit seizoen voorgesteld dan een plaatsje in de kelder. Zo af en toe zijn er lichtpuntjes en dat was afgelopen zaterdag zeker het geval. Met een gemankeerd maar zeer geroutineerd elftal werd MVV’58, kandidaat voor de promotienacompetitie, met 2-1 verslagen.

Het was weer danig puzzelen voor trainer/coach Jeroen Brouwer (47). Door schorsingen, vakantiegangers en geblesseerden miste hij zeven basisspelers. Hij loste het op door oudgedienden Paul Geerlings (44) en Marco Bouwmeester (45) van stal te halen, stelde zichzelf op en maakte het kwartet voetbalopa’s met vaste doelman Orm Kranenburg (41) compleet.

Belabberd
Het spel van de gasten uit Meteren oogde vooral in de eerste helft belabberd. Ondanks alle aanpassingen maakten de tricolores de dienst uit. Bouwmeester werd in de tweede minuut door een verdediger van scoren afgehouden terwijl de vaak weer ongrijpbare Adil Ahabbad doelman Mike Mulckhuyse even later gestrekt naar de hoek stuurde. In het eerste kwartier kreeg Ahabbad nog twee beste kansen, maar het zat de getructe aanvaller niet mee.

In de kruising
MVV ’58 moest het hebben van wat diepe ballen en countertjes die, door een zwakke eindpass, niets opleverden. Halverwege de eerste helft loste verdediger Danny Stoffelen een schot uit de tweede lijn. De bal werd licht getoucheerd door een MVV’er en verdween stijf in de kruising: 1-0.

Vianen was collectief sterker, had meer voetballende kwaliteiten en kreeg van de wankele en zwak ingrijpende defensie van de gasten voldoende kansen om zich voor rust al veilig te voetballen. Mulckhuyse, met zijn 48 jaar de oudste op het veld, was achterin de enige die voor zijn taken was berekend.

Schuiver
Na rust voetbalde MVV ’58 wat verder vooruit maar meer dan een enkele hoekschop leverde dat niet op. Rond de tiende minuut was de thuisclub dicht bij 2-0, maar de schuiver van Jarno Sam-Sin werd gekeerd door de paal. Door een snellere omschakeling waren de gasten dreigender dan voorheen. Na een voorzet van rechts kreeg Morris van de Brink een vrije kopkans, maar keeper Kranenburg stond er niet voor niets.

Vianen had steeds meer moeite de bal in de ploeg te houden. De wedstrijd kantelde en dat leidde in de 22ste minuut tot de gelijkmaker. Een vrije trap van René Story werd bij de tweede paal ingekopt door Remco Knoop: 1-1. Pal daarna kreeg Jordi van Helden een geweldige kans maar hij mikte de bal in de handschoenen van Kranenburg.

(foto: Peter Verbeek)

Grabbelen
Geleidelijk kreeg de thuisclub weer meer grip op het middenveld. Een kwartier voor tijd bleef doelman Mulckhuyse grabbelen na een schot van Ahabbad en een ouderwetse spits als Bouwmeester, loerend op dat soort situaties, prikte de bal tussen de palen: 2-1. Met Rakesh Sewdoelare bracht Vianen kort daarop zijn vijfde veertiger binnen de lijnen, terwijl Danny Bakker als extra verdediger werd ingezet. Vianen stond in de slotfase onder zware druk, hield zich met kunst- en vliegwerk staande en had op slag van tijd via Sewdoelare zelfs op 3-1 kunnen eindigen.

Gezwommen
“Er stond vandaag een goed elftal: ervaren jongens die blijven gaan en de kop niet zo snel laten hangen”, vond speler/trainer Brouwer. “Voor rust hadden we de wedstrijd eigenlijk moeten beslissen. In de tweede helft hebben we een tijdje gezwommen, ook al doordat MVV’58 veel beter omschakelde. Maar op grond van ons spel hebben we verdiend gewonnen.”

Peter Verbeek

Verslaggever en fotograaf regio Vianen Mail Peter >