Winnend GVV’63 maakt het zichzelf onnodig moeilijk

07 okt 2017, 20.17Verslag

GAMEREN -  Promovendus GVV’63 mag met zes punten uit drie wedstrijden spreken van een prima seizoensstart. Zaterdag werd Olympia’60 met een krappe 2-3 verslagen.

GVV’63 kwam in Dongen al na acht minuten op voorsprong. Mathijs Libbers bediende Daniel Gonçalves die in de verre hoek binnenschoot. Op dat moment had GVV’63 de wedstrijd stevig in handen en lagen er kansen op een grotere voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde gaven de bezoekers het middenveld wat meer uit handen tegen een goed voetballend Olympia’60. Toch zou de 0-1 ook de ruststand blijken.

(foto: Gijs van Tuijl)

Na twintig minuten in de tweede helft was het scenario van de eerste goal omgedraaid: Libbers schoot raak na een voorzet van Gonçalves. Bij die 0-2 stand leek het gespeeld, maar amper vier minuten na die goal scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer. Toch vergrootte wederom Mathijs Libbers de marge vijf minuten voor tijd naar twee goals.

(foto: Gijs van Tuijl)

Toen Olympia’60 in de 92e minuut nog de 2-3 maakte, werd het billenknijpen, maar verder dan dat kwam de ploeg uit Dongen niet. Dit tot tevredenheid van GVV’63-trainer Jan van Setten: “Dit was een zwaarbevochten overwinning. Olympia is een goed voetballende ploeg, die kan gewoon in de middenmoot meedraaien. Na die 0-2 denk je; nu is het redelijk in de knip, maar als dan na vier minuten de 1-2 valt, kom je steeds verder onder druk. Na onze goal maken ze in de blessuretijd nog de 2-3 en dan is het nog alle hens aan dek.”

(foto: Gijs van Tuijl)

Volgende week mag de ploeg uit Gameren het opnemen tegen Altena, dat vorig seizoen uit de tweede klasse degradeerde. Ook in de derde klasse verloopt het vooralsnog allesbehalve rooskleurig: de manschappen uit Nieuwendijk behaalden slechts drie punten uit de eerste drie competitieduels. Toch verwacht Van Setten geen makkie: “Er zijn geen makkelijke wedstrijden in deze klasse. Altena is één van de titelkandidaten, tenminste, vooraf gezien. Maar als wij op deze manier doorgaan is het prima.”