WNC kan promotie vergeten na nederlaag bij Bennekom

16 mei 2017, 23.15Verslag

BENNEKOM – WNC lijkt uitgespeeld in de strijd om een plek in de hoofdklasse. De Waardenburgers gingen bij Bennekom, de nummer vier uit de 1e klasse D, volkomen terecht met 3-1 onderuit.

Trainer Cor Prein wond er na afloop geen doekjes om: “Dit was duidelijk, we hadden niks te vertellen. In de eerste helft konden we nog aardig meekomen, maar we kunnen hier lang en kort over praten: zij waren gewoon beter.”

WNC ging op Sportpark De Eikelhof nog wel met een voorsprong aan de thee. Na een kwartier was de eerste kans van de gasten direct raak. Jesse Wammes verstuurde een goede lange bal op Guillano Grot. De spits werd in ‘de zestien’ neergehaald en de bal ging terecht op de stip. Bas Smulders zette de penalty kundig om in de 0-1.

Daarvóór had Bennekom al een keer de lat geraakt. In de rest van de wedstrijd zou de thuisploeg nog drie keer tegen het aluminium boven en naast doelman Arjen Kaasjager mikken.

Verzet gebroken
Ook na rust had WNC het bijzonder lastig en nu kwam het amper meer aan aanvallen toe. Toch hield de ploeg het nog redelijk lang vol. Pas twintig minuten voor tijd moest Kaasjager voor het eerst een bal uit zijn doel halen. Redouan Hazzat schoot raak na één van de vele voorzetten van Jeffrey Rutgers. Daarna bleek het verzet van WNC, dat naast de langdurig geblesseerde Kevin van de Velde  drie basisspelers miste, gebroken. Marco Corba joeg de 2-1 in het dak van het doel. In de laastste minuut bepaalde Rutgers de eindstand op een nog milde 3-1.

WNC speelt nu komende zaterdag thuis tegen Flevo Boys, dat als nummer dertien in de hoofdklasse B eindigde. Prein gelooft niet meer in een stunt. “Bennekom was al een stuk beter dan wij en ik schat Flevo Boys nog wat hoger in. We zijn zaterdag wel compleet, dus dan kunnen we wat meer en langer weerstand bieden. Ik ga er echter vanuit dat het onze laatste wedstrijd van dit seizoen zal zijn.”

Maarten van Hoogevest

Verslaggever regio Leerdam Mail Maarten >