Zware bekernederlaag De Alblas (8-1)

10 feb 2018, 19.09Verslag

VLISSINGEN - De Alblas werd zaterdag met een 8-1 nederlaag bij zondaghoofdklasser VC Vlissingen op ongenadige wijze het bekertoernooi uitgebonjourd.

Hoewel het verlies hoog uitviel, konden de mannen van trainer Leo Dekker over delen van de wedstrijd eigenlijk nog best tevreden zijn. In de eerste helft bood men de Zeeuwen van trainer John Karelse heel aardig partij en had De Alblas kort na de 1-0 een strafschop moeten krijgen na een ongenuanceerd harde tackle op Erwin van de Heiden in het zestienmetergebied. De stoere stopper werd zelfs zo hard geraakt dat hij - geheel tegen zijn gewoonte in- geblesseerd het strijdperk moest verlaten.

(foto: Jan Volwerk)

Nadat Vlissingen kort na de pauze op 3-0 was gekomen, ging het kaarsje uit bij De Alblas. Dat leidde tot nog vijf treffers. Walter Heijkoop smaakte het genoegen om namens zijn club de eretreffer (6-1) aan te tekenen.

(foto: Jan Volwerk)

Afwezigen
Bij De Alblas ontbraken in het duel met VC Vlissingen vijf spelers die normaal gesproken in de basis zouden staan. Vier van hen waren afwezig vanwege andere verplichtingen of vakantie. Spits Richard van den Berg ontbrak nog steeds vanwege blessureleed. De kans at hij komende zaterdag in actie gaat komen tegen zijn vroegere club De Zwerver, wordt op sportpark Souburgh niet groot geacht. Dat is vervelend voor De Alblas omdat juist Van den Berg het verschil kan maken in scorende zin én in zijn rol als balvast aanspeelpunt.

De mindere fase waarin De Alblas zich momenteel bevindt, kan dan ook niet los gezien worden van zijn absentie.