Afbeelding
Foto: Wim de Bruijne

Koploper SC Everstein mist twee strafschoppen en wordt gevloerd door Haaften

Algemeen 113 keer gelezen

EVERDINGEN – Een onthutsend zwak spelend SC Everstein kon de druk van het (mede)koploperschap kennelijk niet aan. Haaften profiteerde er dankbaar van: 2-5.

Met de straffe wind in de rug miste de thuisclub in de eerste minuten een drietal goede kansen om op voorsprong te komen. Haaften nam het initiatief daarna over en troefde de roodhemden vooral af op agressiviteit. Na een kwartier gaf Jordy Perdon een perfecte pass op Thijmen Herringa, die de bal onder doelman Emiel Schippers in de touwen schoot: 0-1.

Op de stip
Drie minuten later werd Brayton Biekman onderuit gehaald door Michel den Braber. De bal ging op de stip, maar met een prima reactie hield doelman Lars Tertoolen de normaal gesproken trefzekere Simon van Zante van de gelijkmaker af.

Het stroef draaiende SC Everstein, dat het op het middenveld niet kon maken, ging steeds slordiger voetballen. Haaften was sterk in de mandekking en de omschakeling en had weinig te duchten van de gastheren.

Onvriendelijk
In de tweede helft behielden de bezoekers de regie, terwijl SC Everstein nauwelijks van de eigen helft af kwam. In de tiende minuut kwam Haaften, door een prachtig doelpunt van Jordy Perdon, op 0-2. De thuisclub kreeg geen grip op de wedstrijd en was niet in staat zijn spitsen te voeden. De sfeer werd langzaam onvriendelijker en het verdedigend voetballende Haaften pakte dankzij fikse overtredingen nogal wat kaarten.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden