Lucas van Dam (HSSC'61) zet met top-3 hoog in
Lucas van Dam (HSSC'61) zet met top-3 hoog in regio-voetbal.nl

Lucas van Dam (HSSC'61) zet met top-3 hoog in

Algemeen Voorbeschouwingen 201 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP - HSSC'61 kende in 2018 een sterke tweede seizoenshelft, maar Lucas van Dam moest vanaf de zijkant toekijken. Hij had namelijk twee bekerwedstrijden bij Delta Sports'95 gespeeld en was zodoende bij de snelle terugkeer naar zijn club niet meer in de hoofdmacht inzetbaar.

"Ik miste de gezelligheid na de wedstrijden", zegt Van Dam over zijn avontuur bij de eersteklasser in Houten. "Ik ben in Heicop opgegroeid en was eraan gewend om op zaterdag gezellig wat met zijn allen te gaan drinken. Bovendien: voetbal is en blijft een hobby."

De twintigjarige speler keerde sneller terug dan verwacht, maar moest vervolgens in het vierde en het vijfde gaan voetballen.

Vertrekken
Hij zag het eerste elftal goed spelen en genoot ervan. Door de goede prestaties zag HSSC'61 Floris Kool, Arwin van Soest en Mark Steenbeek vertrekken. "Die gaan we zeker missen, maar ik denk dat de gaten met Marco Luksen en mij goed opgevuld zijn."

Van Dam vindt het fijn dat hij met zijn ploeg weer meer in de regio is ingedeeld. "De wedstrijden dichtbij, zoals tegen SC Everstein, Asperen en Vuren, zijn leuk. In de regio Utrecht werd echter verzorgder voetbal gespeeld en dat is wel lekkerder."

Start
Ambitieus is hij zeker. "We willen bovenin meedraaien en in de top drie eindigen. Vorig jaar verliep de start wat minder, dus we weten dat we er vanaf het begin moeten staan. Het is natuurlijk even kijken hoe het loopt, maar wellicht kunnen we in de winterstop de doelstellingen nog hoger opvoeren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden