Theo de Boon (Nivo Sparta): 'Verwacht voetballend een hoger niveau'
Theo de Boon (Nivo Sparta): 'Verwacht voetballend een hoger niveau' regio-voetbal.nl

Theo de Boon (Nivo Sparta): 'Verwacht voetballend een hoger niveau'

Nieuws 23 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Lange tijd leek het erop dat Theo de Boon met zijn nieuwe club Nivo Sparta in de zo gewenste eerste klasse mocht gaan beginnen. GJS gooide tijdens de nacompetitiefinale echter roet in het eten.

Door die nederlaag na strafschoppen in de laatste wedstrijd van het seizoen, zal Nivo Sparta zich dus wederom moeten gaan bewijzen in de tweede klasse. Daarin treft het de nodige bekende namen en een aantal mooie nieuwkomers.

De Boon, momenteel op vakantie, is onverdeeld positief over de nieuwe indeling: “Het is een hele leuke competitie. BLC en CDW, twee clubs die in een andere richting lagen, zijn eruit, en daar zijn alleen leuke clubs voor teruggekomen. Ik verwacht in de breedte in voetballend opzicht een hoger niveau. Vorig seizoen was het toch vooral vechtvoetbal.”

Favoriet
Met degradant Almkerk en promovendus Woudrichem opgeteld bij eerdere competitiegenoten Roda Boys en Wilhelmina’26 is de tweede klasse F dit seizoen zeer regionaal getint. De Boon treft komend seizoen met SV Meerkerk bovendien een oude bekende: “Dat is voor mij en voor Sander (Vink, nieuwe assistent-trainer van Nivo Sparta, red.) natuurlijk een leuke wedstrijd. Toch zullen wij vooral op onszelf moeten letten. Wij zijn Nivo Sparta en we willen gewoon promoveren, punt. Daarvoor zijn we ook één van de grote favorieten, dat mag duidelijk zijn. Het liefst was ik dit seizoen al in de eerste klasse begonnen, maar daar had ik geen invloed op.”

Desgevraagd noemt De Boon de vier ploegen op die, samen met Nivo Sparta, vermoedelijk komend seizoen de dienst gaan uitmaken in 2F: “Almkerk, Roda Boys, Papendrecht en Pelikaan. Bovendien is Woudrichem misschien wel een gevaarlijke outsider.”

Beter starten
Hoewel dat nog koffiedik kijken is, is de eerste doelstelling voor De Boon zeer duidelijk: “We móéten beter starten. De afgelopen seizoenen begonnen constant slecht, dus we willen nu een goede voorbereiding draaien en ervoor zorgen dat we vanaf de eerste speeldag in het linkerrijtje staan. We gaan rustig en goed periodiseren en zorgen dat iedereen op 10 augustus fit is. Ik heb er zin in, iedereen heeft er weer zin in”, besluit De Boon vanuit Kroatië.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 25 minuten geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 5 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden