'Michel de Raad past bij dorpsclub als SV Meerkerk'
'Michel de Raad past bij dorpsclub als SV Meerkerk' regio-voetbal.nl

'Michel de Raad past bij dorpsclub als SV Meerkerk'

Nieuws 22 keer gelezen

MEERKERK - Michel de Raad is door het bestuur van SV Meerkerk aangesteld als de opvolger van Theo de Boon. De oefenmeester komt over van derdeklasser De Alblas, waar hij al vroegtijdig aangaf er aan zijn laatste seizoen bezig te zijn.

De Raad startte zijn trainerscarrière bij Pelikaan, dat hij van de derde naar de eerste klasse leidde. Na één seizoen GDC volgden vier seizoenen De Alblas. Met de rood-groenen pakte hij vorig jaar de tweede periodetitel, maar liep promotie naar de tweede klasse mis.

Bij SV Meerkerk gaat De Raad (50) wel aan de slag in de tweede klasse. Meerkerk bezet daar na dertien speelronden de zesde plek op de ranglijst. 

Initiatief
"We hebben als club zelf het initiatief genomen en Michel benaderd. Nadat bekend was dat onze huidige hoofdtrainer Theo de Boon na dit seizoen zou vertrekken, hebben wij eens rond gekeken welke trainers beschikbaar waren. Er is gekeken naar de CV's en ook naar de reputatie van verschillende trainers. Michel heeft verschillende clubs op een hoger peil weten te brengen en heeft bovendien ervaring op tweedeklasseniveau", aldus SV Meerkerk-voorzitter Sjaak Versluis.

"Hij is geen clubhopper en kijkt, als een verbinder, verder dan alleen het eerste elftal. Kortom, een verenigingsman die past bij een dorpsclub als de onze", denkt Versluis. "Met het aanstellen van Michel is het fundament gelegd. We gaan nu op zoek naar een trainer voor ons tweede en derde elftal." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden