Sleeuwijk verrast Sliedrecht in PCC
Sleeuwijk verrast Sliedrecht in PCC regio-voetbal.nl

Nieuws 81 keer gelezen

GORINCHEM - Op kerstavond zorgde Sleeuwijk voor een verrassing in het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup door met 5-4 te winnen van Sliedrecht. Kozakken Boys kan hierdoor in deze poule wel eens het kind van de rekening worden.

Door een miscommunicatie tussen de organisatie en het arbitrale trio moest er voor de eerste keer in de historie van de Champions Cup later worden afgetrapt. Er moest even geschakeld worden, maar een klein half uur later dan normaal kon er afgetrapt worden op deze kerstavond.

Hardinxveld - Woudrichem 4-3
Na een verlengde warming-up kon Hardinxveld eindelijk aftrappen voor het begin van hun tweede poulewedstrijd tegen de mannen uit Woudrichem, die hun eerste wedstrijd hadden verloren. Hardinxveld had de eerste wedstrijd gewonnen, dus als Woudrichem nog enig uitzicht wilde houden op de kwartfinales dan zouden zij vol gas moeten geven.

Voor de rust konden de toeschouwers een wedstrijd zien waarin het spel redelijk op en neer ging, maar waar Hardinxveld wel aanvallend de meeste dreiging uit oefende. Na een mooie aanval was het dan ook Robin de Kok namens Hardinxveld die het eerste kerstdoelpunt maakte. In de omschakeling liet Woudrichem echter zien zeer doeltreffend te zijn, want Danny Schaap schoot de 1-1 binnen. Vijf minuten na deze opleving was er een gelijknamige situatie waarbij Joran Schröder de doelpuntenmaker voor Hardinxveld was en Danny Schaap voor de tweede maal de gelijkmaker op zijn naam mocht schrijven.

Na rust hetzelfde spelbeeld waarbij aanvoerder Joran Schröder vlak na rust met  zijn tweede van de avond wederom de roodbroeken op voorsprong zette, waarbij Woudrichem dit keer niet gelijk iets terug kon doen. Vijf minuten voor tijd was het wederom Danny Schaap met zijn derde van de avond die voor de derde maal  de gelijkmaker op het bord zette.

Toch zorgde aanvoerder Schroder er persoonlijk voor dat Hardinxveld uiteindelijk met drie punten naar huis ging en een grote stap zette richting de kwartfinale, Woudrichem zal in de laatste wedstrijd vol aan de bak moeten tegen Heukelum om deelname volgend jaar veilig te stellen.

Hardinxveld: Joran Schroder (3x), Robin de Kok
Woudrichem: Danny Schaap (3x)

Kozakken Boys – GRC 14  3-4
De enige topklasser in de regio verloor haar eerste wedstrijd en de fusieclub GRC 14 speelde gelijk. Voor beide teams was er  in deze poulewedstrijd dus nog uitzicht op de kwartfinale maar ook op de laatste plek. Geruime tijd werden er geen noemenswaardige situaties vertoond totdat Henri Versteeg de wedstrijd openbrak. Vlak voor rust was het Kozakken Boys dat met een mooie variant uit een vrije trap gelijk maakte in de persoon van Toine van der Pijl.

Na rust een iets fanatieker GRC 14 waardoor de muziek al snel door de sporthal schalde. Ricky Vroon scoorde de 1-2 waarna Niels Kant uit een mooie aanval de 1-3 op het bord schoot. Hierna kregen de boys de beste kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Youri Huyzer schoot de penalty kogelhard op doelman Kant. GRC 14 counterde daarna direct naar een 2-4 voorsprong door een mooie goal Wesley van den Oever. Oud-speler van het toernooi bij de B-junioren Huyzer maakte zijn gemiste penalty goed en schoot de aansluitingstreffer binnen. Dit was het laatste wapenfeit, en is het een feit dat de mannen uit Werkendam de rode lantaarn in poule C steviger vast hebben gepakt.

Kozakken Boys: Toine van der Pijl (x0, Youri Huyzer
GRC 14: Henri Versteeg, Wesley van den Oever, Niels Kant, Ricky Vroon

Sleeuwijk - Sliedrecht  5-4
Koploper Sliedrecht ging als koploper de wedstrijd in en Sleeuwijk zou een goed resultaat moeten neerzetten om een onvertwikkelijke situatie te voorkomen. Al snel was het Jeffrey Molhoek die met een geniepig puntertje de bal onder doelman Slob heen tikte. Hierna was de wedstrijd in balans en waren er weinig wapenfeiten te constateren van beide kanten totdat Akram Mohamed brutaal de 2-0 op het bord schoot. Vlak voor rust kon Sliedrecht wel wat terug doen door middel van een doelpunt van Luciano van Harlingen.

Na rust een aantal kogelharde doelpogingen maar het was wederom van Harlingen die met een mooie actie de gelijkmaker op het bord schoot. Daarna was het toch kogelhard raak voor de mannen uit Sliedrecht door Tim Stek. Sleeuwijk was weer wakker en Molhoek schoot met zijn tweede goal  de gelijke stand weer op scorebord. Daarna liet Sameth Ulosey zien dat hij niet alleen kan voorbereiden maar ook kan afmaken, 3-4. En zoals het in elke wedstrijd deze avond gaat, maakte Sleeuwijk direct gelijk. Akram Mohamed schoot kogelhard raak. In de laatste minuut was het echter Sleeuwijk dat aan het laatste eind trok, want Josbert Wemmenhove schoot de eindstand van 5-4 op het scorebord.

Aanstaande zaterdag zal er gestreden worden om de winst in deze poule en dus plaatsing voor de kwartfinale, maar ook de strijd om de laatste plek kan spektakel opleveren.

Sleeuwijk: Jeffrey Molhoek (2x), Akram Mohamed (2x), Josbert van Wemmenhove
Sliedrecht: Luciano van Harlingen (2x), Tim van Stek, Sameth Ulosey

SV Noordeloos – Leerdam Sport  0-7
Leerdam Sport had de eerste wedstrijd relatief makkelijk gewonnen en SV Noordeloos zal alle zeilen bij moeten zetten om de laatste plek in de poule te ontlopen. Op papier zou het dus een mooie show moeten kunnen worden van de mannen uit Leerdam. Toch hield Noordeloos lang stand, want pas na twaalf minuten was het spelmaker Achraf Chentouf die binnen een minuut tweemaal binnenschoot. Cyrill Menges maakte er daarna 0-3 van. Vlak voor rust was het posterboy Joel Papilaja die de ruststand van 0-4 op het scorebord zette.

Na rust bleven de mannen uit de glasstad druk zetten en het was Eloys Tapirima die 0-5 binnenschoot. Marek Verweij liet trouwens ook nog even zien dat hij sinds dit seizoen bij Leerdam voetbalt want hij krulde de bal mooi in de bovenhoek. Posterboy Papilaja zorgde met een balletje achter zijn standbeen voor de einduitslag 0-7.

Zaterdag om 16:35 zal Leerdam met GJS moeten uit gaan maken wie er als poulewinnaar door gaat naar de kwartfinale, evenals Noordeloos met Raptim moet gaan uitmaken wie er op de laatste plaats in poule D plaats neemt.

Leerdam Sport: Achraf Chentouf (2x), Joel Papilaja (2x), Cyrill Menges, Eloys Tapirima, Marek Verweij