Heukelum-coach Marco Verbeek geniet: 'Geweldig evenement'

Nieuws Proxsys Cup 93 keer gelezen

GORINCHEM/HEUKELUM – In een bomvolle sporthal De Oosterbliek ging het dappere Heukelum in de slotfase van de verlenging onderuit tegen het ‘thuis’spelende GJS.  Na de nipte 4-3 nederlaag mocht Heukelum dus niet op herhaling, want drie jaar geleden ging de (Champions) Cup wel naar sportpark De Vriezenwijk.

“Ik was er in de laatste minuut nog dichtbij”, sipte aanvoerder Lars van Honk kort na het laatste fluitsignaal. “De wedstrijd kon alle kanten op, maar ik moet eerlijk zeggen dat wij nooit echt lekker in de wedstrijd zaten. GJS was standvastiger en vooral sterker in de beweging zonder de bal. Desondanks zijn we wel lang in de wedstrijd geweest.”

Toeschouwer Sil van Putten zag het vanaf de zijkant en zittend op twee stoelen moeizaam aan. “Ik ben gisteren geopereerd en de linkerachillespees zit weer vast. Nu twee weken gips en dan gaan we verder kijken. Vandaag had ik veel pijn, maar na ik weet niet hoeveel pijnstillers kon er vanavond toch bij zijn. Ik hoop na de zomerstop weer fit te zijn, maar het wordt een lange weg.”

Hecht team
Zijn ploeggenoot Tim Schwebke, uitgeroepen tot beste speler, keek ook bedenkelijk. “We speelden niet ons beste zaaltoernooi, maar waren wel een hecht en goed team. Vanavond kon GJS meer door wisselen, dat konden wij een stuk minder. De titel beste speler zegt mij op dit moment niet veel, misschien kan ik er over een paar weken wel van genieten.”

Coach Marco Verbeek, volgend jaar trainer bij het winnende GJS, gaf complimenten aan de organisatie. “Een geweldig evenement, ik heb dit nu drie keer mogen meemaken. Petje af voor iedereen die heeft meegeholpen.” Toch had de oefenmeester een kritiekpuntje. “De grens op het veld lag iets te hoog. Het toelaatbare werd regelmatig overschreden, maar vanaf de bank heb je daar geen invloed op.”

Verbeek en zijn manschappen verblijven de komende week in het Marrakesh. “Een paar dagen onder heerlijke omstandigheden trainen en een wedstrijdje spelen tegen een Marokkaanse club. Om vervolgens klaar te zijn voor de herstart van de competitie op 19 januari als we thuis spelen tegen Roda Boys.”

[[{"fid":"58901","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 2 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 3 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 6 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 8 uur geleden