GJS en toernooi-organisatie genieten

Nieuws Proxsys Cup 140 keer gelezen

[{"fid":"58901","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]

GORINCHEM/REGIO -  Na afloop van de derde Proxsys-cup finale waren er vooral blije gezichten bij winnaar GJS en voorzitter Lucien van der Mooren.

“Het is wel lekker dat we als GJS de cup eindelijk een keer hebben gewonnen. Er is vanavond clubhistorie geschreven. Ondanks mijn hamstringblessure heb ik absoluut geen dubbel gevoel”, bekende een hinkende Quincy Bartens.

De goalgetter moest al vroeg in de finale afhaken en vanaf de bank toekijken. “Ik hield het niet meer. Buiten het veld is het veel spannender, dan als je mee speelt. We zijn de terechte winnaar, want we voetbalden tegen de zwaardere tegenstanders. Verder hebben we als  team gevoetbald. Ik hoop dat we deze lijn door kunnen trekken op het veld.”

Kramp
Zijn ploegmaatje Sereno Latuhihin knikte. “We hebben gevochten voor elkaar, dat moet een vervolg krijgen in de competitie. Ik ben trouwens helemaal op en kreeg ook kramp. Drie dagen achter elkaar voetballen, en zeker met ons hoge  tempo, is best zwaar. Dat kost heel veel energie. Maar we hebben het gered.”

Geweldige sfeer
Ook de jonge organisatie van de Proxsys Cup heeft het gered. Tot tevredenheid van voorzitter Lucien van der Mooren. “Een geweldige finale. Vorig jaar was dat niet zo en waren de kwartfinales spannender. Vanavond was er, mede door de supporters van beide clubs, een geweldige sfeer in de zaal. Binnenkort gaan we, ook met de clubs, evalueren wat beter en anders kan. Volgend jaar vallen de kerstdagen ook weer ongunstig, veel ruimte om nieuwe dingen te doen is er dus niet.”

Toch heeft Van der Mooren ideeën. “De jeugdclinic was een groot succes. Geweldig om kleine jongens en meisjes op twee velden te zien spelen. Misschien kunnen we dat uitbouwen naar een toernooitje. Verder is de Dirk Kuyt Foundation op bezoek geweest tijdens het afgelopen vrijdag gehouden G-voetbalevenement. Zij kunnen ons nog meer faciliteren met vervoer en begeleiding. Een toernooi met kleine mensjes zou een leuke aanvulling kunnen zijn. We gaan het onderzoeken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Yoerik van't Pad (links, bestuurslid technische zaken) en Marcel Akkerman bij het ondertekening van de overeenkomst.
Marcel Akkerman nieuwe hoofdtrainer van Heukelum, maar Fred de Groot maakt seizoen af 3 minuten geleden
Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 7 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 8 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 10 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 10 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 11 uur geleden