Toby Mulder leeft op aan linkervleugel

Nieuws 21 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys zit na twee nederlagen op rij even in een mindere fase, maar staat virtueel slechts één punt achter koploper IJsselmeervogels. Met de thuiswedstrijden tegen Scheveningen en een week later tegen Ter Leede voor de boeg, kan de wereld er na 1 maart weer heel anders uitzien.

Verdediger Toby Mulder wil vanaf nu niemand meer horen over het zogenaamde ‘thuissyndroom’ van Kozakken Boys. “Vind ik grote onzin. Wij zijn in het najaar van 2013 een paar keer in het mes gelopen en hebben van Capelle, Sneek en Excelsior’31 ongelukkig verloren. Doodzonde, want met wat punten meer waren wij nu nog gewoon koploper.”

Mulder, weer helemaal fit, kijkt uit naar de wedstrijd van zaterdag tegen Scheveningen. In de heenwedstrijd opende hij de score voor Kozakken Boys in de met 3-1 gewonnen wedstrijd. “Aan die wedstrijd heb ik een goede herinnering, wij speelden uitstekend en ik maakte mijn eerste competitiegoal uit een rebound.”

Mulder onthoudt zijn treffers goed, want zoveel zijn het er niet. Hij weet dat het team elke wedstrijd vol gas moet geven. “In de topklasse zijn er geen makkies, wij zullen er steeds vol tegenaan moeten gaan.”

Valkuil
De Gorcumer is blij dat hij weer op zijn vertrouwde linksbackpositie staat. “Op die positie kan ik mijn ei kwijt. Lekker opkomen langs de lijn en voorzetten geven. Dat geeft gevaar voorin, vooral ook omdat Quentin Jakoba aan de rechterkant kan opkomen. De valkuil is dat ik achter mij wat achterlaat, maar met een goede samenwerking moet dat op te lossen zijn.”

Trainer Dogan Corneille koos zaterdag voor het centrum Arie Lock en Carlos Ramos, waardoor Leon Bot op zijn vertrouwde positie op het middenveld kon blijven. “Wij moeten verder zonder de ervaring van Lucius en missen natuurlijk ook Mo Hammouti en Wesley Pollemans nog. Het is qua bezetting een beetje krap achterin.”

Mogelijk hoort Ismaïl Yildirim deze week hoe zijn straf uitvalt na de rode kaart tegen HHC/Hardenberg. Als de berichtgeving van de tuchtcommissie uitblijft, mag hij tegen Scheveningen, hangende het onderzoek, gewoon spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 minuut geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden