Individuele fouten breken CFM/Transito op

Nieuws 19 keer gelezen

DINTELOORD/WERKENDAM - CFM/Transito 1 reisde maandagavond af naar Dinteloord voor de uitwedstrijd tegen Prinsland 1. CFM/Transito 1 kwam snel op achterstand na slap verdedigen, maar had daarna het beter van het spel. Toch ging de ploeg uit Werkendam rusten met een 2-0 achterstand. Na rust counterde de thuisploeg uiterst effectief naar 4-1. Even was er de hoop dat CFM/Transito 1 alsnog in de wedstrijd zou komen toen het halverwege de tweede helft drie grote kansen op rij creëerde. Dit was echter niet het geval en in de omschakeling was het Prinsland  dat de overwinning gemakkelijk naar zich toe trok.

Het was CFM/Transito dat op bezoek bij Prinsland voortvarend startte. Al na een minuut spelen konden zowel Richard Biemans als Curtis van Leeuwaarde vrij inschieten. Hun schoten werden gepakt of naast de goal gewerkt door de jonge keeper van Prinsland.

De ploeg van Richard Pascoal bepaalde daarna het spel maar was ondanks het veelvuldige balbezit niet in staat echt dicht bij het doel te komen. Prinsland zakte ver terug op eigen helft en probeerde met twee snelle mensen de counter te benutten. Dit had bij de eerste fout van CFM/Transito direct succes. Een slappe pass in de breedte zorgde ervoor dat de puntspeler van Prinsland vrij door kon lopen op Niek Swagemakers. Deze had geen antwoord op de goed geplaatste bal in de hoek, 1-0.

Traag
Het wedstrijdbeeld werd hierna niet veel anders CFM/Transito drong aan, maar kwam slechts tot schoten uit de tweede lijn via Djewan Rompis en Richard Biemans. Curtis van Leeuwaarde en Erik Blokland kwamen met goede individuele acties nog het dichtste bij een gelijkmaker, alleen de keeper van Prinsland  bleek keer op keer een sta in de weg.

Kort voor rust was het Prinsland dat de score verdubbelde, CFM/Transito stapte op het middenveld twee keer te traag door waardoor de bal vrij kon worden ingeschoten. Niek Swagemakers duwde de bal nog tussen de palen vandaan, maar die viel op de borst van een inlopende Prinsland speler.

Counter
Prinsland startte de tweede helft aanvallender dan het in de gehele eerste helft had gespeeld. Hierdoor kwam er voor CFM/Transito meer ruimte in de counter. Dit resulteerde in een aantal goede kansen voor Curtis van Leeuwaarde, Richard Biemans en Dennis Blom. Laatstgenoemde kreeg de bal perfect aangespeeld van Richard Biemans, maar werkte de bal net over de goal van Prinsland.

Prinsland bleek in het begin van de tweede helft ook een stuk vaardiger dan in de gehele eerste helft. Dit kwam tot uiting bij het derde doelpunt waarbij een speler van Prinsland door de verdediging van CFM/Transito heen slalomde om vervolgens van dichtbij matig in te schieten. De rebound was echter voor een andere speler van Prinsland en hij schoot de bal langs Niek Swagemakers.

Opleving
Direct na de aftrap was het Richard Biemans die de bal karakteristiek van afstand binnenschoot. Hierna volgde een korte opleving waarin Josbert Wemmenhove op de paal schoot, Dennis Blom op de keeper stuitte, Djewan Rompis net voorlangs schoot en Erik Blokland de lat raakte. Dit gebeurde allemaal in een tijdsbestek van vier minuten en zo snel als deze opleving was gekomen, zo snel was hij ook weer voorbij.

Prinsland kwam er nog eens sterk uit in de counter en voordat CFM/Transito het besefte was het 4-1.  Het was Erik Blokland die in de fase hierna onderscheidde en zijn team op sleeptouw nam via een aantal goede acties en zijn aanspeelbaarheid als puntspeler. Dit goede spel bekroonde hij door de bal op eigen helft op te pikken en de bal vanaf de zijkant hard en hoog in het doel te schieten. Nog geen twee minuten later strandde een identieke actie op de lat.

Richard Pascoal koos er in de laatste minuten voor om met Curtis van Leeuwaarde als extra veldspeler te gaan spelen. Een zak schot va CFM/Transito kon worden opgepikt en de keeper van Prinsland schoot de bal over alles en iedereen heen in de goal. CFM/Transito probeerde het hierna nog wel, maar door slordig balverlies werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 6-2.

Het aantal individuele fouten brak CFM/Transito tegen Prinsland op. Het is zaak om in de aankomende weken deze eruit te halen, wil de weg naar boven definitief gevonden gaan worden. Volgende week wordt er thuis gespeeld. Op woensdag 13 november  is Brabantia om 22.00 te gast in sporthal de Crosser in Werkendam.