Pim van Dam: ‘Er is meer dan voetbal’

Nieuws 32 keer gelezen

LEERDAM – Aan het eind van dit seizoen stopt Pim van Dam na vier jaar als trainer van Leerdam Sport. De functie kost hem teveel tijd en energie. “Er is meer in het leven dan alleen voetbal.”

De tegenvallende prestaties van Leerdam Sport, de ploeg staat puntloos onderaan in de 1e klasse A, zijn geen reden voor Van Dam om ermee te stoppen. Sterker nog, als de Leerdammers zich handhaven, mág Van Dam niet eens meer voor de groep staan. Hij beschikt niet over zijn diploma Oefenmeester I.

“En die cursus volgen, zou teveel energie kosten”, zegt Van Dam. “Ik ben er nu al genoeg tijd mee kwijt en dat wordt dan alleen nog maar meer. Dus dat is uitgesloten.”

Voor de Leerdammer is er namelijk meer in het leven dan alleen voetbal. “Ik vergelijk het leven met een parkeerplaats met twintig auto’s. Bij mij is één daarvan voetbal. Je moet helemaal bezeten van het spelletje zijn om dit vol te houden. Dat ben ik niet.”

Kopje koffie
Ruim drieënhalf jaar geleden had Van Dam niet kunnen vermoeden dat zijn leven er zo uit zou gaan zien. “Het was helemaal niet mijn bedoeling om trainer te worden. Ik had nog niet eens een jeugdelftal getraind. En nu sta ik hier”, doelt Van Dam op de opmars die hij met Leerdam Sport maakte.

De kans dat we Van Dam bij een andere club zien opduiken, is niet groot. “Die ambitie heb ik niet. Ik wil ook wel eens een keer op zaterdag lekker een kopje koffie drinken. Misschien ga ik het voetbal wel missen. Ik sluit niks uit, maar de bedoeling is dat ik voorlopig niks ga doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden