Ruime overwinning CFM/Transito

Nieuws 95 keer gelezen

WERKENDAM - Na vorige week ternauwernood de bekerronde te hebben overleefd, trad CFM/Transito 1 in De Crosser aan voor de competitiewedstrijd tegen het lager geklasseerde DZS/Soccer For Life 1 uit Dordrecht. In een open wedstrijd, waarin beide teams elkaar veel ruimte gaven om te voetballen, bleek CFM/Transito 1 effectiever om te gaan met de vele kansen dan DZS/Soccer For Life 1. Hoewel de gasten in de eerste helft nog terugkwamen van een 2-0 achterstand, wisten ze de Werkendammers in de tweede helft niet meer te achterhalen. De wedstrijd eindigde in een 7-3 overwinning voor CFM/Transito 1.

Met een brede selectie waarin alleen nog Marouan Moukouh en Zouhair El Yaakoubi ontbraken, begon CFM/Transito 1 scherp aan de achtste competitiewedstrijd van het seizoen. Er werd goed druk gezet op de verdediging van DZS/Soccer For Life 1 en dit resulteerde al snel in de openingstreffer. Na slordig balverlies van de gasten kon Richard Biemans eenvoudig de 1-0 achter de Dordtse doelman schieten.

Na deze vroege voorsprong kwamen de gasten wat meer los en het spel golfde vervolgens een minuut of tien op en neer. De gasten werden vooral gevaarlijk via individuele acties van de technisch zeer vaardige spelers, maar keeper Niek Swagemakers maakte de doelpogingen die daaruit volgden onschadelijk. Aan de andere kant was het Frank Hiemstra die net naast schoot na een goede actie van Chamith van Vuuren.

Omschakeling
Tien minuten voor rust kwam CFM goed weg toen de spits van DZS een intikker miste na een snelle counter. Even later was het CFM dat wel effectief bleek in de counter. Na een goede verdedigende actie was het Josbert Wemmenhove die opstoomde richting het doel van de tegenstander, fel doorzette en er daarmee voor zorgde dat Dennis Blom de 2-0 binnen kon schieten.

Verdedigend liet CFM in de omschakeling echter af en toe een steekje vallen. Vlak voor rust werd dit tweemaal afgestraft door de Dordtenaren waardoor de stand weer gelijk was. CFM zette hierop even aan en op slag van rust volgde de 3-2. Vanaf de zijlijn vloog een snoeihard schot van Richard Biemans via de binnenkant van de paal binnen.

Protest
Met een 3-2 achterstand trapten de gasten af voor de tweede helft. Echt zuinig waren ze niet met dit balbezit, waardoor de eerste kans in de tweede helft voor CFM was. Het schot van Richard Biemans ging via Erik Blokland echter net voorlangs. Even later was het wel raak. Nadat doelman Niek Swagemakers eerst goed redding bracht op een afstandsschot, was de counter die volgde dodelijk. Erik Blokland stoomde op langs de zijlijn, waarna hij de bal panklaar bij de tweede paal legde voor de inlopende Curtis van Leeuwaarde: 4-2.

CFM speelde vervolgens met veel man voor de bal, waardoor DZS gevaarlijk bleef in de counter. Na een prima uitbraak belandde de lob van de snelle man aan de kant van DZS echter op de lat. Hierop ging CFM nog meer druk zetten en was het veel in balbezit. Een afstandsschot van Djewan Rompis werd nog gekeerd door de doelman van de gasten, maar uit de corner die volgde was hij kansloos op de inzet van Han Bok: 5-2.

Een storm van protest  van de gasten volgde op dit doelpunt, waardoor een van hen een gele kaart kreeg. CFM liep in de man-meersituatie die volgde echter achter de feiten aan. Met slechts drie veldspelers kwamen de gasten uit een van richting veranderde vrije trap terug tot 5-3 en kregen ze zelfs twee grote kansen op de aansluitingstreffer. Deze bleef echter uit en CFM kreeg de grip op de wedstrijd weer terug.

Rode kaarten
Via Djewan Rompis, Frank Hiemstra en Richard Biemans creëerde het enkele schietkansen en de gasten kwamen niet veel verder meer dan wat afstandsschoten. Vijf minuten voor het einde besliste CFM de wedstrijd. Na een slim genomen intrap was het Richard Biemans die de bal hard voor het doel speelde, waar Dennis Blom eenvoudig de 6-3 binnen kon tikken. Vlak voor tijd werd het ook nog 7-3 toen Curtis van Leeuwaarde na een snel genomen vrije trap het net wist te vinden.

Hierop volgden hevige protesten van de gasten, waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt zag om nog twee rode kaarten uit te delen aan een van de spelers van DZS. In de weinige resterende tijd wist CFM met een man meer het doel echter niet meer te vinden, dus eindigde de wedstrijd in 7-3.

Dit betekent de vierde overwinning voor het team van Richard Pascoal in acht wedstrijden. Volgende week maandag speelt CFM/Transito 1 om 21.00 uur de uitwedstrijd in Dinteloord tegen Prinsland 1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op woensdag 13 november. Om 22.00 uur wordt dan afgetrapt tegen Brabantia 1 uit Eindhoven.