Pittige voetbalquiz SC Everstein

Nieuws 66 keer gelezen

EVERDINGEN - Veertien koppels hebben vrijdagavond meegedaan aan de eerste Everstein Voetbalquiz. Het duo Johan van de Zande/Ronald Werndly stak met kop en schouders boven de andere uit.

Initiatiefnemers en samenstellers van de voetbalquiz waren Mark van Wijk en Frank Bouwman. Zij hadden ruimte gereserveerd voor maximaal 25 koppels, maar waren niet ontevreden met een bezetting van veertien duo’s. Daar waren opvallend veel spelers en begeleiders van het eerste elftal bij. Over de moeilijkheidsgraad maakte menigeen zich toch wel zorgen. Er werd gevreesd voor quizvragen van het niveau van de vragen die wekelijks in Voetbal International staan. Hoewel de bedenkers die vrees bijna achteloos wegwuifden, was de realiteit anders.
De quiz begon met twee ronden van vijfentwintig vragen. Soms volstond één antwoord andere keren werden namen van wel acht spelers of clubs gevraagd. De toon werd direct gezet toen de eerste vraag werd geprojecteerd: ‘Noem acht Brazilianen die minimaal één wedstrijd voor Feyenoord hebben gespeeld’. Het zuchten en steunen werd er bij de andere vragen nauwelijks minder op. Zelfs vragen over Everstein, zoals de oprichtingsdatum, en de drie topscorers aller tijden, zorgden voor de nodige hoofdbrekens.
Na de eerste ronden zouden de beste drie koppel doorstromen naar de finale. Het werden er uiteindelijk vier, want met 64 punten eindigden Geert Dokman/Ruben de Gans en Wim Tersteeg/Koen van Zante op de gedeelde derde plaats. Ruud Wijnings/André van der Veer finishten op 70 punten en dat was een straatlengte minder dan de 93 punten die Van de Zande/Werndly hadden vergaard. Vreemd genoeg waren de vijftien vragen die in de derde ronde werden gesteld makkelijker dan de voorgaande. Maar ook nu moest iedereen voorrang verlenen aan het koningskoppel (24 punten), dat Wijnings/Van der Veer (18), Tersteeg/Van Zante (16) en Dokman/De Gans (12) royaal aftroefde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden