Beesd pas na strafschoppen onderuit tegen Emplina

Nieuws 30 keer gelezen

BEESD - Beesd liet zondag na om derdeklasser Emplina uit het bekertoernooi te knikkeren. Na een 1-1 stand na negentig minuten namen de gasten uit Empel de strafschoppen met 4-2 beter.

In een wedstrijd waarin Beesd absoluut niet onderdeed voor de één klasse hoger acterende gasten zat het venijn weer eens in de staart. Zo’n tien minuten voor tijd leek Emplina-aanvoerder Ricardo Aguado Vorstenbosch met de openingstreffer zijn ploeg naar de volgende ronde te schieten, maar Beesd kwam via een doelpunt van Ricardo den Hartog nog langszij. In de allerlaatste minuut kreeg de thuisploeg nog een levensgrote kans op de overwinning, maar invaller Nick van Gameren vond Emplina-doelman Tom Stupers op zijn weg.

Beesd-trainer Wim Bender was ondanks de nederlaag tevreden met de prestatie van zijn ploeg. “We kampten met een groot aantal afwezigen, maar de jongens die speelden hebben het prima gedaan. Als Nick die bal op het eind binnen schiet, win je gewoon en dat had ik niet eens onverdiend gevonden.”
Beesd speelde op het eigen sportpark Molenzicht zijn eigen spel. Met aanvaller Michel Hol als laatste man probeerde Beesd van achteruit te voetballen, wat bij vlagen prima lukte. “Dit soort wedstrijden zijn ook geschikt om zoiets te proberen. Het pakte goed uit”, verklaarde Bender zijn keuze. Veel grote kansen kregen beide ploegen zowel voor als na rust niet. Beesd stichtte tevergeefs gevaar via Jarno van de Water en Rens Bronk. Bij de gasten bezorgden Henny Hol en Roy Pels Beesd-doelman Dennis de Vaal het nodige werk. Pas in de hectische slotfase capituleerden beide doelmannen dus één keer. In de penaltyserie misten bij Beesd Coen Verwolf en Nick van Gameren de tweede en derde beurt, waardoor de rake laatste strafschop van Pels de beslissing bracht.

Beesd-Emplina 1-1 (Emplina wint na strafschoppen: 2-4)

Scores: 0-1 Ricardo Aguado Vorstenbosch; 1-1 Ricardo den Hartog

Scheidsrechter: Hans Houtepen uit Tilburg hield de kaarten op zak.

Opstelling Beesd: Dennis de Vaal; Ricardo den Hartog, Michel Hol, Rogier Tuithof, Coen Verwolf; Jasper Gremie, Randy den Hartog, Igor Bassa (78. Jasper van Bremen); Jarno van de Water (80. Jordi van de Water), Rens Bronk, Hans Kroeze (88. Nick van Gameren).

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 7 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 8 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 17 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 17 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 21 uur geleden