Stedoco overklast Heerjansdam

Nieuws 71 keer gelezen

HOORNAAR - Kinderlijk eenvoudig bleef Stedoco in de bekerwedstrijd tegen Heerjansdam de hoofdklasser de baas. Met simpel maar uiterst efficiënt voetbal werden de gasten van de mat gespeeld. Na twee keer drie kwartier stond er 4-0 op het scorebord.

Daar was niks op af te dingen. De mannen van trainer Cees Lagendijk waren gretig, wonnen bijna elk persoonlijk duel en gingen zich vooral niet te buiten aan overdreven hoogstandjes. Althans, op die ene goal van JP Becht na dan. Want die was van uitzonderlijke klasse. Eerst een soort dubbele axel en dan horizontaal in de lucht met dat toch niet al te slanke lichaam een achterwaartse omhaal. Pats boem, tegen het net. Wie droomt er niet van! Studio Sport zou ‘m vijf keer herhalen.
Geen wonder dat trainer Cees Lagendijk supertevreden was. En heus niet omdat hij van zijn oude club won. Natuurlijk, het zorgde voor een extra binnenpretje. Maar kom op zeg, het is alweer vier seizoenen geleden dat hij daar vertrok. Dus niks geen oud zeer. Gewoon blij omdat het bij Stedoco weer gaat draaien zoals hij dat voor ogen heeft.

Gestoord
“De laatste drie duels meegerekend hebben we een goede reeks neergezet”, analyseerde hij fier. “Oké, we zaten in een dip. Maar we hebben de koppen bij elkaar gestoken. Gingen bij onszelf te rade. En zijn gewoon opnieuw begonnen. Vanuit de basis. Met simpel voetbal resultaten boeken.”
Dat laatste had Heerjansdam-trainer Adrie van Tiggelen ook zo graag gezien. “Maar buiten het feit dat we elkaar niet wisten te vinden, heb ik me vooral gestoord aan het gebrek aan inzet”
Dat hadden ze bij Stedoco dus wel. Vandaar dat al vanaf het beginsignaal duidelijk was dat de thuisploeg het potje zou uithalen. Veel meer kansen. Alleen die ene keer dat Boy Stoops even uit het oog werd verloren en de ver uit zijn doel komende Raymon den Haan omspeelde. Maar hij wachtte veel te lang, zodat Den Haan de zaak zelf kon herstellen. Na veertig minuten kwam de verdiende voorsprong. Een inzet van Willem Looijen bleef hangen, waarna Roel de Kruijk er als de kippen bij was om de bal alsnog binnen te tikken.

Na rust ging Stedoco vol overtuiging verder. Volop kansen totdat Becht na een kwartier spelen zijn beauty liet aantekenen: 2-0. De derde treffer was al net zo mooi. Althans de assist van Sam Versluis. Naast Peter van der Heijden een van de uitblinkers. De bal precies op maat bij Looijen, die de keeper omspeelde en binnenschoot. Trouwens, ook de vierde was mooi. Invaller Kenny Lagendijk demonstreerde bij een corner zijn sublieme traptechniek. Heerlijk indraaiend. Daar hoefde Looijen allen maar naar te knikken: 4-0. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 9 minuten geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 9 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 10 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden