Papendrecht beseft: 1e klasse geen eitje

Nieuws 217 keer gelezen

PAPENDRECHT - Er is vv Papendrecht veel aan gelegen om de afstijg naar de eerste klasse van het zondagvoetbal binnen een seizoen ongedaan te maken. Of dat gaat lukken? “We gaan er zeer ons best voor doen”, zegt trainer Richard Middelkoop.

Het voorbije voetbaljaar kwam de Papendrechtse voetbalelite simpelweg kwaliteit tekort om zich op het een na hoogste amateurniveau te handhaven. Een zure constatering voor de beleidsbepalers, de technische staf en de spelersgroep. Nog maar twaalf maanden daarvoor immers kwam de Slobbengors-selectie maar nipt te kort om zich tot de Topklassestatus te laten verheffen. Maar dat was toen... Heden ten dage moet Richard Middelkoop proberen om zijn ploeg op te stuwen naar de top van een zware eerste klasse-afdeling met sterke tegenstanders als VUC, Velo, ADO Den Haag, Excelsior’20, Neptunus, Nieuwerkerk en noem maar op. “Zo maar even kampioen worden zie ik niet gebeuren”, toont de Barendrechter zich realist. Dat andere clubs ons tot favoriet bestempelen, is voor hun rekening. Ik ga daar niet zomaar in mee.”

Middelkoop en zijn ploeg hebben de voorbije anderhalve maand vooral gewerkt aan het implementeren van ‘beter voetbal’. “We zijn geswitcht van
reactiespel naar een speelwijze waarin we meer aan voetbal toekomen en dominant zijn”, legt hij uit. “In de oefencampagne leverde dat wisselend succes op. Dit soort veranderingen vergt even wat tijd, dat is duidelijk. Maar ik ben er van overtuigd dat we daar gaan komen wat we voor ogen hebben.”
Ondanks de degradatie na zes hoofdklasseseizoenen heeft Richard Middelkoop de voorbije maanden geen moment voor zijn positie hoeven vrezen. “Natuurlijk was er een sportieve domper, maar de mensen zien hier ook dat er binnen de organisatie de voorbije jaren veel ten positieve veranderd is”, zegt hij. “Zo hebben we een technisch jeugdplan en een topsportplan ontwikkeld waaraan ik een grote inbreng heb geleverd en is de begeleiding rondom de selectieteams fors verbeterd. Kortom, de toekomst van deze club ziet er goed uit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 1 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 2 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 5 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 7 uur geleden