Van Vugt wil met Streefkerk meedoen voor periode

Nieuws 28 keer gelezen

STREEFKERK – Sportpark Streveland maakt zich voor het derde jaar op rij op voor de derde klasse. Voor een dorp als Streefkerk is dat een bijzondere prestatie, aangezien de selectie altijd smal is. De 23-jarige aanvallende middenvelder Nick van Vugt hoopt dat hij met zijn ploeg een gooi kan doen naar een periodetitel.

“Wij hebben geen team om constante resultaten te halen”, stelt Van Vugt. “Vorig jaar bleek dat toen we uit wonnen van Tricht, een goede ploeg, en vervolgens thuis van de latere degradanten Haaften en Dubbeldam verloren. Sowieso hebben we na de winterstop traditioneel een dip bij Streefkerk. Daarom denk ik dat we ons er beter op kunnen richten om mee te doen in een periode. Je moet dan voor korte tijd in een flow zien te raken. Toen we promoveerden uit de vierde klasse hadden we dat ook. We wonnen alles, kwamen in de nacompetitie terecht en scoorden op de juiste momenten. Dat moeten we dit jaar ook voor elkaar proberen te krijgen.”

Hartritmestoornissen
Van Vugt kijkt ongewild ook naar beneden. Enkele promovendi hebben zich goed weten te versterken. “Afgelopen jaargang vond ik dat de ploegen nogal aan elkaar gewaagd waren. Je kon van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. Dat zal dit jaar denk ik niet anders zijn en dus moeten we ervoor zorgen dat we de mentaliteit hebben om sowieso genoeg punten te verzamelen.”
De student accountancy begint aan zijn vierde jaar in de hoofdmacht van Streefkerk. Vorig seizoen heeft hij echter niet veel gespeeld. “Ik kreeg last van duizelingen en viel vaak flauw. Voor verschillende onderzoeken moest ik naar het ziekenhuis. Uiteindelijk wisten de artsen mij te vertellen dat ik hartritmestoornissen had. Gedurende de inspanningen had ik er geen last van, maar als ik stopte daalde mijn hartslag en de bloeddruk veel te snel, waardoor ik het bewustzijn kon verliezen. De laatste tijd lijk ik er minder last van te hebben en de cardioloog gaf aan dat ik er overheen zou kunnen groeien. Maar het kan altijd terugkeren. Dit jaar is het kijken hoe alles reageert, maar ik heb er goede hoop op dat ik een normaal seizoen kan draaien.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Yoerik van't Pad (links, bestuurslid technische zaken) en Marcel Akkerman bij het ondertekening van de overeenkomst.
Marcel Akkerman nieuwe hoofdtrainer van Heukelum, maar Fred de Groot maakt seizoen af 4 minuten geleden
Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 7 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 8 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 10 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 10 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 11 uur geleden