Hardinxveld in slotfase afgestraft door Ameide
Hardinxveld in slotfase afgestraft door Ameide regio-voetbal.nl

Nieuws 180 keer gelezen

Hardinxveld werd in de slotfase van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-3 afgestraft door Ameide. In een van beide kanten matige wedstrijd kreeg de ploeg van vertrekkend trainer Arjan de Vries voldoende kansen om het duel naar zich toe te trekken. Ook na de ruststand van 1-0 verzuimde Hardinxveld het verder af te maken. Met opportunistisch voetbal had Ameide in het laatste kwartier wel succes en stelde daar nog drie treffers tegenover.

Op voorhand speelde Hardinxveld als middenmoter deze voorlaatste competitiewedstrijd nog voor de sportieve eer en om zich in het linkerrijtje te handhaven. Ameide zou bij een positief resultaat nog wel een rol kunnen gaan spelen voor een vervangende periodetitel.

Na een eerste kwartier zonder kansen brak Danny van den Bout alleen door en greep Ameidedoelman Ruud de Groot letterlijk in, al dan niet buiten de zestien meter, en wuifde arbiter Cakir dit weg. Halverwege de eerste helft raakte Robin de Kok geblesseerd en werd vervangen door Aron Eijkelboom.

Ondanks een overwicht duurde het tot kort voor de pauze totdat Hardinxveld uit een goed lopende aanval de leiding nam. Uit een pass van Aron van Andel kon Johan Woltman door op de linkervleugel en zijn voorzet werd door Vincent van Lopik afgeschermd. De inkomende Danny van den Bout maakte het af met een raak schot in de korte hoek: 1-0.

Hardinxveldverdediger Lars van der Rest werd op slag van rust het slachtoffer van een forse overtreding en als zijn vervanger kwam Jos Laurs in de ploeg.

Onder druk
De WSB brigade kreeg ook in de tweede helft kansen om de voorsprong uit te bouwen. Tot twee keer toe verscheen Danny van den Bout vrij voor doelman Ruud de Groot, die telkens redding bracht en zo Ameide in de wedstrijd hield. Ook met schoten van Aron van Andel en Vincent van Lopik net naast het doel lukte het Hardinxveld niet.

Met opportunistisch spel wist Ameide de wedstrijd in het laatste kwartier te beslissen. Hardinxveld kwam met lange ballen, gevolgd door hoekschoppen en vrije trappen onder druk te staan. Na ruim 80 minuten leverde dat de gasten de gelijkmaker op uit een vrije trap aan de achterlijn die voor het doel door Jules de Gans werd binnen geschoten.

Gezien het vertoonde spel leek een punt voor beide ploegen een meer dan verdiende beloning. Maar Ameide had zoals vaker dit seizoen patent op een sterke slotfase, waar Hardinxveld geen antwoord op had. Een paar minuten voor tijd profiteerde Izak Westerhout met de 1-2 voor Ameide en na precies 90 minuten zag de Hardinxveldverdediging er opnieuw niet goed uit bij de 1-3 van Ameide invaller Jorian de Hoop.

Een ontluisterende afloop van deze laatste thuiswedstrijd voor Hardinxveld dat daarmee de vierde nederlaag op rij incasseerde. Ameide verruimde door deze overwinning en het puntverlies van SVW en Groote Lindt de kansen op nog een vervangende periodetitel van de kampioen volgende week. Hardinxveld sluit volgende week de competitie af met de uitwedstrijd bij Schelluinen, waarin voor beide ploegen in deze derby niets anders dan de sportieve eer op het spel staat.

(verslag: vv Hardinxveld)