Vroege goal DSC leidt tot 3-0 winst in derby tegen Alem
Vroege goal DSC leidt tot 3-0 winst in derby tegen Alem regio-voetbal.nl

Nieuws 114 keer gelezen

KERKDRIEL - Al in de eerste minuut zette DSC in de streekderby met Alem de toon. Bas Vos zorgde voor een snelle werking van het scorebord: 1-0.

“Dat was natuurlijk prettig. Het gaf gelijk rust”, sprak DSC-trainer Roland Timmermans. Zijn ploeg kreeg kansen om de score uit te breiden. Alem moest zelfs de bal een paar keer van de doellijn trappen. Het bleef voor rust echter bij de 1-0.

In de tweede helft startte Alem sterk. Het kreeg kansen en de bezoekers raakten zelfs de lat. Het was echter de thuisclub die via Martijn Veldhuis weer van zich deed spreken: 2-0.

“Toen was het ook gelopen”, vervolgde Timmermans. Tim Coset maakte nog 3-0.

“Als je in de eerste minuut al achter komt, maak je jezelf moeilijk”, keek Alem-trainer Peter Burg terug die het geen schande vond dat zijn team van DSC had verloren. Burg blijft op nacompetitie azen hoewel de kansen slinken. Voor DSC komt de titel steeds dichterbij.

Timmermans: “Ja, Maliskamp (dat met 2-3 van RKTVC won red.) wil niet afhaken. We zullen gewoon zelf moeten blijven winnen.” De voorsprong van DSC op Maliskamp bedraagt vier punten maar de DSC’ers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.