Walter Snoek reddende engel van SC Everstein
Walter Snoek reddende engel van SC Everstein regio-voetbal.nl

Walter Snoek reddende engel van SC Everstein

Wedstrijdverslagen 123 keer gelezen

HAAFTEN – Het was niet zo dat SC Everstein, na drie nederlagen op een rij, de pannen van het dak speelde. De 1-3 overwinning op Haaften zorgt echter voor vertrouwen voor het staartje van de competitie. Want na het verrassende verlies van koploper Sleeuwijk tegen Vuren is SC Everstein helemaal terug in de titelrace.

“SC Everstein zit in een fase met pijntjes en schorsingen”, meldde trainer Wim het Lam. “Bovendien staan vier van onze spelers op scherp. De personele bezetting kis krap en daarom hebben we Ruben Ariaans, Walter Snoek en Arjan Cornelisse tot het einde van dit seizoen overgeheveld naar de selectie.”

Omdat middenvelders Sander Bergshoeff en Victor Snoek ontbraken kozen de roodwitten voor een behoudende  en compacte strijdwijze. Achteraf was dat niet helemaal nodig. Haaften kampte met soortgelijke problemen en moest de absentie van zes vaste krachten compenseren door jonge en onervaren spelers te laten starten.

Strafschop
Het was daarom begrijpelijk dat de thuisclub niet meteen het achterste van zijn tong liet zien, en het initiatief aan het rommelig voetballende SC Everstein liet. Op het kwartier werd Robbie de Roos onderuit gelopen door Jos van Zuidam, en de toegekende strafschop werd door Simon van Zante prima ingeschoten: 0-1.

[[{"fid":"62819","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Peter Verbeek)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Peter Verbeek)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Peter Verbeek)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Gemakzuchtig
Haaften legde onvoldoende gif in zijn acties en legde de bezoekers weinig in de weg. SC Everstein werd geleidelijk wat gemakzuchtig en kreeg moeite de bal in de ploeg te houden. Toen de thuisclub dat bemerkte ging ze verder van het eigen doel spelen en werd wat meer energie aan de dag gelegd. De vrije trappen alsmede de verre inworpen van Danny Verwolf waren belangrijke wapens. In de slotminuut kwam SC Everstein met de schrik vrij toen een vrije trap van Verwolf werd gekeerd door de lat.

Hakballetje
Na rust waren de gasten nog steeds niet op hun best. De jonge Rens Huntjens toonde zich echter een betrouwbare sluitpost door een kopbal van invaller Kevin Snoek te stoppen. De gasten beantwoordden dat met een schot op de paal van Luuk van de Harst en in de rebound een achterwaarts hakballetje van Van Zante dat naast het doel verdween. Na een fase waarin beide ploegen hard wekten maar weinig afdwongen kwam Haaften ruim een kwartier voor tijd langszij toen Verwolf een vrije trap prima inkopte: 1-1.

[[{"fid":"62823","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Peter Verbeek)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Peter Verbeek)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Peter Verbeek)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Eindstation
SC Everstein stortte echter niet in maar rechtte de rug. Twee minuten later peerde Walter Snoek de bal op de paal en in de rebound schoot De Roos over het doel. Kort daarna zetten de roodhemden een mooie aanval op, en deze keer was Snoek wél het succesvolle eindstation: 1-2. Bij de bezoekers kwam de geest nu écht uit de fles. Diep in blessuretijd bekroonde Snoek zijn optreden door zijn team, met een hoge lob onder de lat, definitief in veilige haven te loodsen: 1-3.

Cruciaal
“Dit hadden we nodig”, vond Wim het Lam. “Overigens met veel waardering voor onze ‘nieuwe’ jongens. Na het inbrengen van Ariaans wonnen we meer duels op het middenveld en dat was cruciaal. Hier moeten we komende zaterdag, thuis tegen SSC’55, een passend vervolg aan geven.”

Haaften-trainer Adrie van Steijn was een andere mening toegedaan. "We misten te veel sterkhouders. Los van de openingsfase, waarin we niet aan voetballen zijn toegekomen, hebben we het SC Everstein met veel inzet en werklust nog heel moeilijk kunnen maken”, vond hij.

“Nadat we op 1-1 waren gekomen waren de gasten rijp voor de slacht. Drie persoonlijke fouten hebben ons evenveel treffers gekost, en eigenlijk heeft Haaften zich zélf de das omgedaan.”

Walter Snoek reddende engel van SC Everstein
Walter Snoek reddende engel van SC Everstein
Walter Snoek reddende engel van SC Everstein
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden