Sterk HSSC’61 maakt het zichzelf erg lastig tegen Haaften
Sterk HSSC’61 maakt het zichzelf erg lastig tegen Haaften regio-voetbal.nl

Sterk HSSC’61 maakt het zichzelf erg lastig tegen Haaften

Wedstrijdverslagen 58 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP - HSSC'61 won dik verdiend van Haaften, maar maakte het zichzelf knap lastig. In het eerste uur had de thuisploeg de wedstrijd al lang en breed moeten beslissen. HSSC’61 liet dat na en dus werd het na de late 3-2 nog spannend. Haaften kwam nog heel dicht bij een punt.

"We hebben in de eerste helft en een kwartier na rust echt goed gevoetbald", vond trainer Gerrit Molenaar. "We hadden de bal, waren dominant en kregen veel kansen. Maar we scoren te weinig en maken een paar foutjes, waardoor het spannend blijft. Na een halfuur had het al 4-0 moeten zijn en na rust moeten we de score na de 3-1 uitbouwen. 3-2 geeft de verhoudingen niet weer."

Haaften-trainer Adrie van Steijn miste de nodige spelers. Johnnie Noorthoek en Tomek Kilian zijn met knieblessures langdurig uit de roulatie. Jordy Perdon scheurde afgelopen week op zijn werk zijn enkelbanden en Dennis van Riel was op vakantie. "En dus was HSSC'61 beter, dat had ik wel verwacht. Ik kan alleen maar trots zijn op de inzet van mijn ploeg. We hadden zelfs een puntje kunnen pakken, maar dat was wel teveel geweest."

[[{"fid":"62345","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Heer en meester
De thuisploeg was grote delen van de wedstrijd heer en meester, maar kwam voor rust niet verder dan de 1-0 van Menno de Keijzer, die uit een corner van uitblinker Nicky van Dam raak knikte. Met twee ballen op de paal en een van de lijn gehaalde bal had de thuisploeg wat pech in de afronding, maar met wat meer rust voor het doel had HSSC’61 zichzelf een vrij makkelijke middag kunnen bezorgen. Een slippertje van de ook weer sterk spelende Koen Looy kwam de ploeg nu namelijk duur te staan. Het vormde de inleiding tot een handsbal van Jari Aantjes op de rand van het strafschopgebied. Danny Verwolf knalde de bal kort voor rust schitterend in de kruising en maakte zo zijn tiende treffer van het seizoen.

[[{"fid":"62347","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Magere afspiegeling
Na rust leek het alsnog een makkelijke middag te worden voor de thuisploeg. Na een mooie versnelling en dito voorzet van Looy tikte Jeffrey Wolf de bal ongelukkig in eigen doel. Kort daarna kwam HSSC’61 ook nog op 3-1. Na goed werk van de net ingevallen Frank de Goeij legde Lucas van Dam breed op broer Nicky van Dam. Hij prikte met links in de verre hoek raak.

[[{"fid":"62349","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Die marge bleef een magere afspiegeling van de wedstrijd tot dan toe, maar leek wel voldoende om de wedstrijd makkelijk uit te spelen. Tien minuten voor tijd kwam Haaften toch weer terug. Verwolf stuurde Thijmen Gerringa diep en met zijn enige goede actie van de wedstrijd scoorde hij de 3-2. Haaften was daarna nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Wolf kopte net voorlangs en in de slotminuut mocht Verwolf uit een vrije trap opnieuw aanleggen vanaf de rand van ‘de zestien.’ Hij stuurde de bal weer richting kruising, maar nu tikte De Vos de bal tegen de lat. 

[[{"fid":"62351","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

HSSC’61 blijft in de erg spannende kopgroep meedoen om een plek in de nacompetitie. Haaften hoeft die illusies niet te koesteren. In direct gevaar is de ploeg ook nog niet, maar een zege zal zeer welkom zijn om de echte degradatiezorgen buiten de deur te houden.

Sterk HSSC’61 maakt het zichzelf erg lastig tegen Haaften
Sterk HSSC’61 maakt het zichzelf erg lastig tegen Haaften
Sterk HSSC’61 maakt het zichzelf erg lastig tegen Haaften
Sterk HSSC’61 maakt het zichzelf erg lastig tegen Haaften
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 2 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 2 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 7 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 9 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 21 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00