Sliedrecht komt niet tot scoren tegen Cluzona

Wedstrijdverslagen 688 keer gelezen

WOUW • Sliedrecht is volop in de voorbereiding voor de nieuwe competitie en zaterdag 24 augustus werd geoefend in Wouw tegen Cluzona, een goed voetballend team dat in het afgelopen seizoen ook in de top van de zondag tweede klasse is geëindigd. Het resultaat was enigszins teleurstellend: met een bloedeloos 0-0 gelijkspel moest Sliedrecht huiswaarts keren.

Na de onnodige uitschakeling van vorige week in de TOTO KNVB beker had een aantal basisspelers rust gekregen en waren er hier en daar wat kleine pijntjes bij enkele overige spelers. De wedstrijd startte met een fris begin van tegenstander Cluzona, dat tegen een eersteklasser zijn beste beentje wilde voorzetten. En dat lukte aardig. Vooral op het middenveld wisten de gastheren met veel loopwerk al combinerend de overhand te hebben. Veel kansen leverde dit niet op.

Open doel
Na een half uurtje spelen kreeg Sliedrecht wat meer vat op het spel en zette wat eerder druk. Dit leverde enkele kansen op zoals een goed geplaatste kopbal van Luciano van Harlingen, die goed werd verwekt door de doelman en een diagonaal schot van Van Harlingen dat tot corner werd verwerkt. Een uitval van Cluzona vlak voor rust leverde de allergrootste kans op, maar de lage voorzet werd voor open doel naast geschoten.

Meer snelheid
Na de pauze de gebruikelijke wissels en was Sliedrecht duidelijk de beter ploeg. Cluzona had de eerste helft goed gespeeld, maar kon het opgeschroefde tempo niet altijd meer volgen. Sliedrecht, dat vooral met de inbreng van Anthony Fortes Furtado veel meer snelheid in het spel kreeg, was echter niet in staat om te scoren. De beste kans was voor Quincy Bartens, maar zowel zijn eerste inzet als de rebound werd met enig fortuin gekeerd door de keeper.

Geen geweldige prestatie van Sliedrecht dat deze wedstrijd duidelijk moeite had om het doel te vinden.

Zaterdag 31 augustus gaat het echte werk beginnen. Dan start Sliedrecht in het nieuwe bekertoernooi in een thuiswedstrijd tegen Geinoord Nieuwegein (2e klasse). Aanvang 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)