Afbeelding
ingezonden mededeling

Rijd-diensten voor voetbalouders: waar rekening mee houden?

Nieuws 2.003 keer gelezen

Zijn jouw kinderen aangesloten bij een voetbalvereniging? Dan komen er in sommige gevallen verplichtingen voor de ouders bij, denk hierbij aan bardiensten en/of rijd-diensten.

De bardiensten komen zelden voor, veel verenigingen hebben hier personeel voor. De rijd diensten moet wel onderling geregeld worden. Ieder voetbalteam speelt zowel thuis als uit voetbalwedstrijden. Voor de uitwedstrijden moet er dan vervoer geregeld worden.

Elk team heeft een vaste trainer die verplicht is om mee te gaan naar wedstrijden. In de meeste gevallen beschikt een trainer over een auto waardoor er zeker vier kinderen kunnen meerijden. Dit is natuurlijk niet het hele team, zo'n team bestaat al snel uit minimaal 15 spelers. De rest van het vervoer komt dus neer op de ouders! Maar waar moet je als ouders op letten? Hieronder worden verschillende zaken omtrent diensten uitgelegd.

Maak een eerlijke verdeling
Als eerste moet je rekening houden met de frequentie, het is niet eerlijk als een ouder vaker rijdt dan de ander. Hier zal dus een schema voor gemaakt moeten worden. Kun je als ouders een keer niet om wat voor reden dan ook, wissel dan met een ander. De brandstof moet ook eerlijk verdeeld worden, de ene uitwedstrijd is nou eenmaal verder dan de ander.

Jullie kunnen samen een manier verzinnen hoe je dit oplost, soms worden de kilometers bijgehouden en verrekend aan het eind van een seizoen. Uit ervaring wijst zich dat de afspraken bijna altijd worden nagekomen. Het gaat immers om je kind, die wil je geen slecht imago geven.

Een goede autoverzekering
Voordat je op pad gaat moet goed verzekerd zijn. Sommige ouders vergeten een autoverzekering te nemen waarbij alle inzittende zijn verzekerd. Als je een ongeluk maakt terwijl je vier kinderen in de auto hebt zitten kan je aardig in de problemen komen. Wees dus verstandig en zorg dat je een goede verzekering afsluit. Wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Begin dan als eerste met het vergelijken van verschillende verzekeraars, de prijzen kunnen namelijk erg verschillen.

Je hebt speciale websites waar je verzekeringen kunt vergelijken. Wanneer je een verzekeraar hebt gevonden kun je meer informatie vergaren door middel van reviews. Lees deze zorgvuldig door en let op de genoemde klachten.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 4 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 6 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 6 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 8 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 10 uur geleden