Geinoord geen partij voor Sliedrecht (5-0)

Wedstrijdverslagen 533 keer gelezen

SLIEDRECHT • De in juni veroverde KNVB Districtsbeker stond amper opgepoetst in de kast of Sliedrecht moest al weer spelen voor de nieuwe bekerronde 2019-2020. Op de Lockhorst werd aangetreden tegen tweedeklasser Geinoord Nieuwegein, een tegenstander die vorig seizoen nog bij Sliedrecht in de 1e klasse acteerde. Met een eenvoudige 5-0 overwinning werd deze eerste poule wedstrijd afgesloten.

Vanwege een handvol geblesseerde spelers was de opstelling weer danig aangepast en zagen we bijvoorbeeld Jordy de Jong meer op de as van het veld acteren dan gebruikelijk. De start was hoopvol, want binnen 6 minuten had Sliedrecht al tweemaal het net gevonden. In de 4e minuut krulde Quincy Bartens de bal vanaf de linkerflank fraai in de verre hoek. Goed voorbereidend werk van de opgekomen Anthony Fortes Furtado, stelde Marciano Simonis in staat twee minuten later de 2-0 te scoren.

Mooie trekbal
Sliedrecht was op alle fronten sterker dan Geinoord en hoefde niet diep te gaan om de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Toch werden er weinig echte scoringskansen gecreëerd en als die er al kwamen, ontbrak de juiste richting. De laatste tien minuten voor de pauze werd het tempo weer iets opgeschroefd en zorgde o.a. Yassine Belghar voor enig vuurwerk. Eerst leverde hij een prima schot af dat werd gestopt door keeper Ruscaa en op slag van rust gaf hij een mooie trekbal die door Quincy Bartens werd binnengetikt (3-0).

Ongeschonden eindstreep halen
De tweede helft begon weer aardig met een hoogstandje van Jordy de Jong, waarbij de bal net voorlangs ging en een fraai schot van Marciano Simonis dat rakelings naast ging. Na een uur spelen werden drie spelers gewisseld en al snel kon Danny van Laarhoven, één van deze drie wissels, de rebound van een schot van Quincy Bartens eenvoudig verzilveren (4-0).

Verder was het een kwestie van ongeschonden de eindstreep halen en dat gebeurde ook, al liep Anthony Fortes Furtado nog een enkelblessure op. Maar het laatste wapenfeit kwam op naam van Marciano Simonis, die vlak voor het eindsignaal een mooi afstandsschot afleverde en de eindstand op 5-0 bepaalde.

(verslag: vv Sliedrecht)