Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Michael Soepnel wil met WNC bovenin meedoen

Nieuws Voorbeschouwingen 1.159 keer gelezen

WAARDENBURG • WNC liep vorig seizoen op het nippertje deelname aan de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse mis. Dat moet dit seizoen anders, vindt Michael Soepnel.

De centrale verdediger kwam twee jaar geleden over van het toen net naar de tweede klasse gepromoveerde Vriendenschaar uit Culemborg. In Waardenburg veroverde hij direct een basisplaats. "De stap was best groot", vertelt Soepnel. "Maar ik kreeg van trainer Cor Prein de tijd om me aan te passen. Dat was heel prettig."

Waar in zijn eerste seizoen wél een plek in de nacompetitie veroverd werd, lukte dat vorig jaar dus niet. WNC had aan een punt in de laatste twee wedstrijden genoeg, maar verloor twee keer. "Of het door de spanning kwam of door iets anders weet ik niet, maar we hadden twee keer een complete offday", herinnert Soepnel zich. "Toen hebben we het zelf verspeeld."

Soepnel wil zich dit seizoen met WNC revancheren. "Nacompetitie is wel het minste waar we voor moeten gaan", vindt hij. "We willen bovenin meedoen en dan denk ik dat een plek in de top drie een mooie doelstelling is."

Sliedrecht
Soepnel vindt het nog lastig om in te schatten van wie de concurrentie gaat komen. "Er zitten weer wat nieuwe ploegen bij. Ik schat sowieso Sliedrecht hoog in en verwacht dat ook Kloetinge wel mee gaat doen. Onder de bovenste plekken zat vorig jaar een grote groep clubs die elkaar heel weinig ontliep. Dat zal dit seizoen best weer kunnen gebeuren. Dan moeten wij zorgen dat wij van die groep het meest stabiel zijn."

WNC staat in de eerste speelronde direct een verre reis te wachten als de ploeg op bezoek gaat bij Terneuzense Boys. "Daar maken we met een overnachting meteen een team-uitje van. Dan is zo'n afstand toch nog best leuk", aldus Soepnel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden