met video

SteDoCo loopt in het mes van ODIN '59

Wedstrijdverslagen 978 keer gelezen

HOORNAAR • Gezien het vele balbezit en overwegend aanvallende spel zal het 2-3 verlies tegen ODIN'59 voor SteDoCo als een flinke kater aanvoelen. De bezoekers bleken uiterst effectief, waardoor de ploeg uit Hoornaar vooralsnog op één punt uit vier duels blijft steken in de derde divisie.

Neutrale supporters zal ODIN'59 niet op de banken krijgen met hun verdedigende spel. Dodelijk effectief is hun 5-3-2 opstelling echter wel. "Ze nodigen je uit om te spelen", constateerde Frans Adelaar. De oefenmeester zag zijn ploeg als welhaast een gewillig slachtoffer in het mes lopen.

"Ze wachten tot je inspeelt en profiteren direct bij een onnauwkeurige pass", analyseerde Adelaar verder. "Vervolgens kegelen ze de bal naar hun snelle spitsen."

Doesburg op de bank
Hij vond dat zijn ploeg voor rust in een te laag tempo speelde. SteDoCo had overigens ook wat wisselingen ondergaan. Joran Schröder nam plaats in de spits met Jesse Wielinga erachter. Het kostte Kyle Doesburg zijn plekje.

SteDoCo speelde vooral op de helft van de tegenstander, maar kreeg na ruim twintig minuten al een serieuze waarschuwing. Deze keer bokste Mark Smith het schot van Jayson Halman nog uit de doelmond. Kort daarop trof de spits tweemaal in twee minuten wel doel en keek Hoornaar ineens tegen een 0-2 achterstand aan.

Net voor rust leek SteDoCo bijgekomen van de schrik. Met een volley van Joran Schröder was het al bijna raak en even later knalde Vincent Verheul de bal heerlijk in de kruising.

Gelijkmaker
In het openingskwartier van het tweede bedrijf legde SteDoCo zijn beste fase op de mat en zag al snel Schröder de gelijkmaker scoren. Adelaar hoopte dat zijn ploeg zou doorpakken maar vanuit het niets, dankzij een onoplettendheid in de achterhoede, lag ineens de 2-3 van Sietse Brandsma tegen de touwen.

Een paar minuten later hield Smith zijn ploeg op de been door een schot van Halman te keren. SteDoCo ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en vond die bijna toen Verheul op een haar na een voorzet van Benjamin van Wanrooij bij de tweede paal binnen liep. Een schietpoging van Wielinga werd door doelman Joost Meendering nog net uit de benedenhoek getikt.

Meer beweging
"In de tweede helft brachten we meer beweging aan de zijkanten", zag Adelaar. "Maar zij schakelden van twee naar drie spitsen over waarbij we ons lieten verschalken door hun lopende mensen. Jammer, want de 2-3 viel toen we juist sterk voor de dag kwamen."

Hij bracht nog wel lengte in het veld maar Doesberg en Wesley Meeuwsen konden het verschil niet meer maken. Van een crisis wil Adelaar uiteraard nog niet spreken. Eén punt uit vier duels is weinig, maar SteDoCo zal zich eraan vasthouden dat er nog 28 zijn te gaan.

• SteDoCo - ODIN'59 (2-3).

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 5 minuten geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 1 uur geleden
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 3 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 6 uur geleden