Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Benauwde overwinning Asperen in slechte derby tegen Leerdam Sport

Wedstrijdverslagen 783 keer gelezen

ASPEREN • In een erg matige derby pakte Asperen tegen Leerdam Sport dankzij een 2-1 overwinning de drie eerste punten.

Na afloop waren de meningen over de wedstrijd enigszins verdeeld, maar de punten bleven verdiend in Asperen. Leerdam Sport had tot de 1-0 weliswaar het meeste balbezit, maar de thuisploeg was in uitvallen vaker dreigend. En toen die openingstreffer ietwat gelukkig voor Asperen eenmaal viel, had het ook zomaar een makkelijke middag kunnen worden.

Die openingstreffer viel uit een strafschop na een wel erg ongelukkige handsbal van Mark Steenbeek. Tareq Ibrahim scoorde heel beheerst de 1-0. Daarna waren de gasten het een behoorlijke fase kwijt. Al voor rust profiteerde Asperen van slecht uitverdedigen. Michiel den Hartog kwam vrij voor de keeper, maar had oog voor Robbin Boon die de 2-0 kon binnenschuiven.

Opgelegde kansen
Na rust kreeg Asperen drie opgelegde kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Den Hartog schoot op de lat, waarna Gerard Breider de rebound verprutste. Ruben Boet raakte een vrije schietkans volledig verkeerd en Breider miste bij een kopkans voor open doel de bal zelfs helemaal. Iets later schoot ook Dick Schaaij op de lat.

Aan de andere kant was een schot van Eloys Tapirima eenzelfde lot beschoren. Voor rust had Tapirima al een net zo prima schot uit de kruising geranseld zien worden door doelman Dennis Rooijackers.

Omdat Asperen verzuimde de wedstrijd op slot te gooien, bleef het tot het eind spannend, zeker toen ook de gasten een strafschop kregen. Rooijackers zat er nog aan, maar de inzet van Youssef Boudou was hard genoeg om toch binnen te vliegen. Echte kansen op de gelijkmaker kregen de gasten daarna niet meer.

Om de prijzen
En dus was vooral de winnende trainer Jaap van Hattem tevreden. "Erg makkelijk ging het niet, maar ik vind wel dat we verdiend hebben gewonnen. Onze strafschop was misschien wat makkelijk gegeven, maar we kwamen daarna wel een stuk beter in ons spel. In die fase hadden we het moeten beslissen."

Collega Yoni Sahertian was ondanks de nederlaag niet ontevreden. "We hadden hier best een puntje verdiend. Ik heb positieve dingen gezien. Tot de 1-0 domineerden we de wedstrijd en in de tweede helft ook. Als we met deze instelling blijven spelen, kunnen we om de prijzen meedoen."