Nivo Sparta start seizoen in eerste klasse met gelijkspel

Wedstrijdverslagen 922 keer gelezen

MONTFOORT – Nivo Sparta is het seizoen in de eerste klasse gestart met een gelijkspel. Op bezoek bij Montfoort eindigde het onderlinge treffen in 1-1.

Voor Nivo Sparta was het een voorbereiding om zeer snel te vergeten. De bekercampagne draaide uit op een teleurstelling, met een 4-1 nederlaag bij rivaal Roda Boys als dieptepunt. Daar was de uitpuilende ziekenboeg, die op een gegeven moment negen spelers kende, niet in het minst debet aan.

Het was dus maar afwachten hoe de Zaltbommelaren in de eerste wedstrijd van het seizoen, uit bij Montfoort, voor de dag zou komen. Dat was te zien aan het eerste kwartier. Daarin moest Nivo Sparta logischerwijs nog wennen aan de eerste klasse. Langzaam maar zeker kwamen de bezoekers wel wat meer in de wedstrijd, al bleef Montfoort tot de rust de bovenliggende partij.

Dubieus
In de tweede helft gooide de ploeg van trainer Theo de Boon alle schroom van zich af. Dat resulteerde na zes minuten al in de openingstreffer, op naam van Mo Nikbakht. De technisch vaardige aanvaller deponeerde zijn vrije trap in de verre hoek, tot schrik van de thuisploeg.

Tot een kwartier voor tijd leek Nivo Sparta op weg te zijn naar een zeer verrassende overwinning, maar daar stak de scheidsrechter een stokje voor door Kevin Nikolov's tackle te bestraffen met een strafschop. Daar dacht De Boon het zijne van: "Het gebeurde in het zestienmetergebied, dus ik heb het zelf niet goed kunnen zien, maar Kevin is ervan overtuigd dat hij honderd procent de bal raakte. Als dat zo is, is het natuurlijk geen strafschop. De penalty was op zijn minst dubieus."

Kantelpunt
Montfoort verzilverde het buitenkansje, maar kwam niet verder dan die 1-1. Een uitslag met perspectief, zag een tevreden De Boon: "We hebben natuurlijk een dramatische voorbereiding gehad. Daardoor was het vertrouwen in de ploeg ook minder en dan ga je ook niet met het beste gevoel naar Montfoort, dat vorig jaar vierde werd. We moesten gewoon kei- en keihard werken en dan maar zien welk resultaat we zouden halen. Tactisch hadden we het goed neergezet, na twintig minuten kregen we steeds meer grip op de wedstrijd, alleen moest de handelingssnelheid omhoog. Dat hebben we in de tweede helft laten zien. Wij voetbalden makkelijk onder de druk van Montfoort uit. Die penalty was natuurlijk wel een kantelpunt. Wat ga je doen? Maar wij waren wel tevreden met een gelijkspelletje. Daar kunnen we mee verder. En als we dit nu al kunnen opbrengen, ziet het er gewoon goed uit. Bovendien worden we vanaf nu iedere week sterker", verwijst De Boon naar de ziekenboeg die de komende week leeg lijkt te gaan lopen.

In de komende twee wedstrijden wacht Nivo Sparta overigens wel twee sterk geachte ploegen: "Kloetinge en Sliedrecht. Dat zijn twee kampioenskandidaten. Eigenlijk zou je tegen één van die twee moeten stunten. Dan staan we er helemáál goed op", besluit De Boon hoopvol.