• NOAD'32 - Sparta'30 (3-0).
• NOAD'32 - Sparta'30 (3-0). Foto: Jan Noorlandt

NOAD'32 weet wel raad met gezapig Sparta'30

Wedstrijdverslagen 559 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • NOAD'32 kreeg zaterdag eindelijk loon naar werken. Met 3-0 straften de Wijk en Aalburgers het gezapige Sparta'30 genadeloos af.

De 3-0 winst betekende de eerste driepunter dit seizoen voor NOAD'32. Op de winst was ook niks aan te merken. De Wijk en Aalburgers speelden een slim spelletje door wel het initiatief te nemen, maar voldoende mensen achter de bal te houden om niet in het mes te lopen bij de Andelnaren.

"Het was een terechte overwinning voor ons", stelde trainer Rob van Loon dan ook meer dan terecht. "Ik ben hier nu vier jaar trainer en normaal lopen we in het mes van Sparta'30, maar vandaag hadden we voor dezelfde tactiek gekozen als de Andelnaren. We namen wel het initiatief, maar zorgden er wel voor om achter de bal te blijven voetballen. Als ze met de lange bal op Anrico Visser en Marten Nieuwkoop kwamen, werden we niet weg gesprint. Dat zag je vorige week bij GDC, dat vol op de aanval ging en weg werd gecounterd", had de trainer van NOAD'32 zijn huiswerk goed gedaan.

Paal
Vanaf het begin was NOAD'32 ook feller geweest en Sparta'30 had geen antwoord op het spel van de Wijk en Aalburgers. Kansen kwamen er ook voor de thuisclub, maar het vizier stond in eerste instantie niet scherp. Een poging van Ruben Bouman kreeg keeper Brian Buskop bovendien nog te pakken en Julian Vos kopte een kopkans net over. Verder had Sven Bleijenberg pech met een schot op de paal en verdween een poging van Julian Vos net naast de paal.

Genadeklap
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Sparta'30 kwam niet in de wedstrijd en NOAD'32 voerde de druk op. Met een dubbele redding op de pogingen van Julian Vos en Jeroen Verschuren hield keeper Brian Buskop de Andelnaren nog in de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft was het eindelijk raak. Verschuren trok een hoekschop voor het Andelse doel en Wessel van den Boom brak de wedstrijd open met de 1-0.

Sparta'30 had ook hier geen antwoord op en NOAD'32 hield gesterkt door de voorsprong de druk er genadeloos op. Een kwartier voor tijd viel dan ook de verdiende 2-0 door Jalal Boujamaa. Acht minuten voor tijd volgde nog de genadeklap. Julian Vos gaf het tikje naar Jeroen Verschuren, die de 3-0 in de lange hoek schoot.

Teleurstelling
"We hebben het vandaag niet afgedwongen", stelde trainer Mark van Noorloos. "Ik heb het echte vuur gemist, wat we vorige week tegen GDC wel hadden. We hebben het NOAD'32 niet echt lastig kunnen maken en te weinig gecreëerd. In eerste instantie gaven we niet veel weg, maar toen kreeg NOAD'32 een serie hoekschoppen. Dan weet je dat die bal een keer goed kan vallen. Dat gebeurde dan ook en dan moet je wat meer ruimte weg gaan geven. Dan zie je dat NOAD'32 wel een paar jongens heeft, die het verschil kunnen maken. Ik ben altijd ziek van een nederlaag, dus van deze ook, maar ik ga niet zeggen dat er nu niets meer van deugt. We moeten deze ervaring mee nemen. Dit is een teleurstelling voor ons. Dat is wel duidelijk", aldus de trainer van Sparta'30.